Last news in Fakti

2 Май, 2020 09:23 2 880 18

Заразените в Германия са вече над 160 000

  • коронавирус-
  • германия

Европейски лидери призовават за 7,5 милиарда евро за финансиране на ваксина и лекарства

Заразените в Германия са вече над 160 000 - 1
Снимка: БГНЕС


Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Германия нарасна с 945, достигайки 161 703, съобщи тази сутрин институтът по заразни болести "Роберт Кох", цитиран от Ройтерс.
Смъртните случаи се увеличиха с 94, достигайки 6575, пресмята БТА.

Германският канцлер Ангела Меркел и други лидери от ЕС написаха отворено писмо, в което призоваха за масово финансиране на разработването на ваксина и лекарства за новия коронавирус, предаде ДПА.

Призивът идва в навечерието на виртуална конференция за набиране на средства, която ще се състои в понеделник и на която домакин ще е Европейската комисия. Първоначалната цел е да се съберат 7,5 милиарда евро за изследване в областта на диагностиката, лечението и ваксините.
Писмото с призива на лидерите е публикувано в съботното издание на в. "Франкфуртер алгемайне цайтунг".

"Средствата, които ние ще мобилизираме, ще породят безпрецедентно глобално сътрудничество между учени и регулатори, индустрия и правителства, международни организации, фондации и представители на здравеопазването", се казва в писмото, подписано и от френския президент Еманюел Макрон, италианския премиер Джузепе Конте, норвежката премиерка Ерна Сулберг, председателя на Европейския съвет Шарл Мишел и председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Средствата, които ще бъдат набрани чрез инициативата ще бъдат предоставени на утвърдени глобални здравни организации.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 габровец от варна

    6 4 Отговор
    Е как вее нали там всичко беше наред?Ма кажете най-накрая,кой лъже като разпран!

    Коментиран от #5, #15

  • 2 Гост

    16 4 Отговор
    Айде ,,зомбирането,, пак почна....:) Сега като я няма ,,цирковата трупа,, журналистите не се знае какво ще правят:)...ХОРА,ДА СИ ЗАРАЗЕН,НЕ ЗНАЧИ ЧЕ СИ БОЛЕН........ЗОМБИРАТ ВИ.
  • 3 поуи1

    18 4 Отговор
    Колко трябва да ви се обяснява, че вирусът е стар и може да бъде открит у всеки. С новите разновидности са над 40 вида. Спрете с тези глупости.
  • 4 Гост

    10 2 Отговор
    Да плащат Бил Гейтс, Клинтънови, Сорос и други знайни и незнайни от върха на Световната пирамида, които искат чрез ваксини да редуцират населението на Земята до един милиард. Или ние да финансиране мечтите им? Още повече, че ще бъдем опитни мишки и жертви в тази акция.
  • 5 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "габровец от варна":

    Идва момент, в който трябва да се набие в главите на немците, че само задължителната ваксина ще ги спаси. А те като послушен народ масово ще се подложат на нея веднага щом се открие, без да си задават въпроси за нейната безопасност.
  • 6 Ахахах

    8 3 Отговор
    Спряха брифингите, но в българските медии истерията продължава! Намерете си други теми! Спрете с това облъчване! Не ви вярваме вече!
  • 7 Българка

    11 0 Отговор
    Гермсния, не в мислете. ТУК ВСИЧКИ ПОЛУЧИХА БЕЗВЪЗМЕЗДНИ ПОМОЩИ. В университетската клиника в Тюбинген се работи еърху ваксина, но тя не е билгейтска. Хората тук усещат нещата и протестират за изконните човешки права. За ДВОБОДЕН ИЗБОР. НИЕ, БЪЛГАРИТЕ, ТРЯБВС ДА ДЕ ПОУЧИМ ОТ ТОВА И ДА ДЕЙСТВАМЕ!!!!!!

    Коментиран от #13

  • 8 А в Русия как е

    2 8 Отговор
    Информирайте ни за Русия, Германия не ни интересува.
  • 9 Азз

    6 7 Отговор
    Стига сте писали глупости!
    Седмица бях в германия и Франция!
    Зареждах в Германия на главен път, продавачките ме бъзикаха, че съм с маска....Като се огледах - от 8-9 човека само аз имах маска!
    А фирмите си им работят и всичко е ок! Казвайте истината, Факти!

    Коментиран от #10

  • 10 Ти си Гъззззззззз.

    6 2 Отговор

    До коментар #9 от "Азз":

    А умрелите носеха ли маски умнико????

    Коментиран от #17

  • 11 Корона вирус. 👑👑👑

    7 1 Отговор
    Нормално, като се знае колко са наивни германците броят на заразените ще се увеличава и броят на жертвите също, а по въпросът с ваксината когато открият ваксина за СПИН, тогава ще открият и ваксина срещу COVID -19.

    Коментиран от #14

  • 12 хараре

    1 3 Отговор
    Германската канцлерка Ангела Меркел и нейната чера маска от бельо на Урсула фон дер Лайен.
  • 13 Лудогорец8

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Българка, а пишеш с краката си български! Нищо не ти се разбира вземи научи български!

    Коментиран от #16

  • 14 Математик от БАН

    4 3 Отговор

    До коментар #11 от "Корона вирус. 👑👑👑":

    Харесва ми това, че в България не се употреби методът на доцента със странен произход и доста съмнително образование. Този метод беше използван в Ню Йорк и Лондон и видяхме резултата. Но ми харесва и това, че Русия използва и копира точно този метод като в България и се запазиха за по-дълго време живи. Но тук вируса вече мутира и въпреки, че нищо не е спирано освен моловете, театрите, казината и ресторантите официално беше прекратена карантината, а вирусът там в момента набира скорост и е във вихъра си. Трябва наистина да си с основно образование ако не можеш да изчислиш за 1 минута, че Русия ще настигне и задмине САЩ по броя на заразените и смъртни случаи точно след 16 дни и 8 часа, а икномиката и е върната назад до нивото на 1949 година. Не изхвърляйте маските защото идва втората вълна!
  • 15 един от стадото

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "габровец от варна":

    Градски, кво ти пука за Германия. Гледай тука, 26 във Варна, май останаха около пет в болницата само. Смъртни нямаме дай Боже, всяка коза за своя крак. Стига глобализъм и съчувствие, за нас някой мисли ли. Не, ами тогава..
  • 16 Българка

    2 4 Отговор

    До коментар #13 от "Лудогорец8":

    Хендито ми е шнел, бе байно, и не ме настъпвай за познанията ми... Щото си имам и бългаски, и немски аусбилдунг, ама кво ли ти се връзвам...
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.