Last news in Fakti

4 Май, 2020 07:42 4 024 12

В Турция излекуваните от Covid-19 са повече от активните случаи

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • коронавирус-
  • ковид-19

Продължава спадът и на случаите с фатален край

В Турция излекуваните от Covid-19 са повече от активните случаи - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Над половината от заразените с коронавирус в Турция вече са излекувани, съобщи тази вечер здравният министър на страната. Общо излекуваните са над 63 000, активните случаи са около 59 500. Новозаразените в последното денонощие са 1670 души, което е най-ниската стойност от 30 март насам.

Продължава спадът и на случаите с фатален край дневно. С днешните 61 случая с летален изход, общият брой на починалите в Турция от Covid-19 почти достигна 3400 души.

Вътрешното министерство удължи с 1 ден забраната автомобили да влизат в и да напускат границите на 31 области в Турция. Въпросът ще бъде разгледан на утрешното правителствено заседание. Смята се, че забраната може да бъде удължена до края на май. От обхвата ѝ са изключени товарните автомобили, превозващи хранителни стоки и хигиенни материали. Също утре ще стане ясна и датата на изпита за прием в средните училища.

28 700 души, завърнали се от чужбина, се намират под карантина в общежития в различни градове в страната, 37 500 души вече са се прибрали при семействата си, съобщи министърът на младежта и спорта Мехмед Мухарем Касапоглу.

В турските медии се обсъжда дали в края на май ще бъде обявена 9-дневна забрана за излизане от домовете. Деветте дни се получават при сливане на предишната събота и неделя, Рамазан-Байрама до 26 май и следващите работни дни до 31 май, неделя. В телевизионно интервю президентският говорител Ибрахим Калън коментира, че това е възможен вариант, но сега е рано да се каже подобно нещо, тъй като трябва да се наблюдава разпространяването на заразата в следващите 3 седмици.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кински

    12 2 Отговор
    28700 под карантина .а ние ги пускаме по села градове да се мотаят наляво надясно и разнасят короната.ама това било дискриминация.а не е ли дискриминация към здравите да ги заразяваш умишлено .като не ги спираш още на границата и да ги тестваш .а ние пускаме ги и после ги търсим из БГ и чакаме да видим колко здрави хора са заразени от тях.в Австрия дори вече на летищата ще пунктове за тестове на ковид и който желае се тества и ако е здрав няма да е под карантина .ще се издава документ.

    Коментиран от #7

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 hohoho

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Рошко":

    Тази твоята да не се върне коронована
  • 4 Рошко

    4 0 Отговор
    Всички копанари ли са мургави като мен, дали има бледолики
  • 5 Станала е доброволка

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Рошко":

    Да е жива и здрава.
  • 6 Тодоров

    2 2 Отговор
    "жив ли си, колега?" попитал нашия Премиер. ПУТИН? ГЛЕДАЙТЕ КАКВО СТАВА В РУСИЯ, НЕ ГЛЕДАЙТЕ В ГАРА ОРЕШЕЦ, ГР. КУЛА И ВИДИНСКО, ГЛЕДАЙТЕ НА НЯКЪДЕ ДРУГАНЕ, НАГОРЕ КЪМ ЛУНАТА И БЛЕЙТЕ.....
  • 7 Лекар

    1 9 Отговор

    До коментар #1 от "Кински":

    Ние имаме имунитет турчолята нямат.
  • 8 Колониални хроники

    0 3 Отговор
    И в Беларус Лукашенко рече , че умрелите от Корона -Вирус, са 5 пъти по малко от умрелите от алкохолно отравяне.
  • 9 Добрият доктор Борисов

    12 3 Отговор
    Те нямат българско здравеопазване. Още в началото на пандемията започнаха да лекуват кръвна плазма. Тиквата строеше и строи пътишаа другите държави болници.
  • 10 гост

    14 1 Отговор
    Имат стратегия с традиционно изпитано лечение срещу вируси.

    Имат болници, добри доктори и индустроя която даже краварите не успяха да срутят.

    И най важното имат Ердоган и явно могат да се борят

    А замислете се кое от тези неща имаме ние?
  • 11 Ахмет

    15 2 Отговор
    В Анкара е най голямата и модерна болница в Европа и целия регион. Трета по големина в света с 1000 поликлиники, близо 4000 легла една трета от които са за интензивно лечение.Това е Университетска болница Билкент в Анкара Турция сама произвежда собствени респиратори дори започна да ги изнася. Още в самото начало започнаха лечение с кръвна плазма от оздравели хора затова са тези резултати. Докато западните държави се чудят къде да заравят умрелите от вируса
  • 12 Info

    0 4 Отговор
    Според данните на дирекцията за гробища на община Истанбул за смъртта, докато миналата година през двата месеца на март-април са загинали общо 12 745 души, тази година през същите два месеца са починали 16 345 души. Тоест тази година са загинали 3 600 повече души / вестник SOZCU