Last news in Fakti

4 Май, 2020 07:52 1 599 1

Без абитуриентски балове в Албания

  • албания-
  • ковид-19-
  • коронавирус

Учебната година ще приключи без възможност учениците и студентите да се завърнат в класните стаи

Без абитуриентски балове в Албания - 1
Снимка: БНР

Заради пандемията от Covid-19 абитуриентските балове в Албания са забранени, съобщи министърът на образованието Беса Шахини на редовна онлайн пресконференция, съобщава вестник "Слободен печат".

Според Шахини на абитуриентските балове не може да се осигури физическа дистанция между учениците и поради това тази година те ще бъдат отменени.

Преди това министерството на образованието на Албания съобщи, че учебната година ще приключи без възможност учениците и студентите да се завърнат в учебните стаи.

Училищата, които бяха затворени на 9 март, отново ще отворят през септември, освен за учениците, които трябва да положат матура. Обучението от дистанция за всички ученици ще продължи до 29 май, когато ще приключи учебната година или две седмици по-рано от обичайното.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йозеф

    0 0 Отговор
    https://m.fakti.bg/world/471026-bez-abiturientski-balove-v-albania