Last news in Fakti

4 Май, 2020 11:13 2 665 6

Предупреждение: Ваксината срещу Covid-19 може да се забави

  • ваксина-
  • ковид-19-
  • пандемия

Разработката на ваксини е една от най-предизвикателните и трудни задачи в медицината

Предупреждение: Ваксината срещу Covid-19 може да се забави - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германският здравен министър Йенс Шпан предупреди, че разработката на ваксина срещу коронавируса може да отнеме години, след като президентът на САЩ Доналд Тръмп прогнозира, че тя може да бъде налична до края на 2020 г., предаде АФП.

„Бих бил много доволен, ако е възможно да постигнем това за няколко месеца. Но може и да ни отнеме години, тъй като в процеса може да има спънки, както сме виждали и с други ваксини“, подчерта Шпан в интервю за тв А Ер Де снощи.

„Разработката на ваксини е една от най-предизвикателните и трудни задачи в медицината“, каза още той.

В неделя Тръмп, рестартирайки предизборната си кампания, бе далеч по-оптимистично настроен.

„Уверени сме, че ще имаме ваксина до края на годината. Лекарите биха казали: „Не трябва да казваш това“, но ще кажа каквото мисля“, каза той.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Корона вирус. 👑👑👑

    7 3 Отговор
    Никога няма да има ваксина това е положението!!!!!!!!
  • 2 Бай Дончо

    2 2 Отговор
    каза, че ще я има скоро.
  • 3 Гей Билтс

    4 0 Отговор
    Забавянето ще е само докато туземците си прокарат в законодателството задължителна имунизация и после ще има боцкане наред.
  • 4 big

    6 3 Отговор
    Каква ваксина? Какви пет пари? Този вирус ще съществува къде повече, къде по-малко, но определено няма нужда от тази ваксина! Явно това е нещо, което работи за лекарствената мафия, милиарди за нищо, а някой ще "папка"! Къде са ефективните лекарства за диабет, високо кръвно, инсулт и инфаркт, белодробни заболявания, различни видове рак и т.н. - тези болести съществуват отдавна и от тях умират значително повече хора от ковид 19!

    Коментиран от #5

  • 5 ами

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "big":

    Докато здравето е бизнес /най-печелившия /, ще е така.
  • 6 Гост

    2 1 Отговор
    Дори да има ваксина, ще е като тази за грипа - всеки сезон ще е различна и ще се прави на база прогнози за мутациите на вируса. Аз за грип не се ваксинирам.