Last news in Fakti

5 Май, 2020 07:32 2 308 17

8 млрд. паунда са изплатени на излезлите в принудителен отпуск британци

  • великобритания-
  • лондон-
  • пандемия

Според обявената по-рано от правителството схема 80 процента от заплатите на тези работници се изплащат от държавата

8 млрд. паунда са изплатени на излезлите в принудителен отпуск британци - 1
Снимка: Shutterstock

Британското правителство е изплатило досега 8 милиарда паунда на пуснатите в принудителен отпуск работници заради пандемията от коронавируса. Според обявената по-рано от правителството схема 80 процента от заплатите на тези работници се изплащат от държавата.

Повече от един на всеки пет британски работници са във временен принудителен отпуск, което означава, че правителството плаща заплатите на около 6,3 милиона души. Според схемата максималното заплащане за месец може да достигне 2 500 паунда.

Инициативата на правителството цели да помогне на компаниите да не освобождават работниците си дори, ако бизнесът им напълно замре заради коронавируса.

Има сведения, че около 800 000 работодатели се ползват от схемата. Първоначално се предвиждаше схемата да бъде в сила до края на май, но по-късно бе удължена с още един месец.

Междувременно председателят на „Комитет 1922“ от управляващата Консервативна партия Греъм Брейди призова министрите да вдигнат карантината колкото се може по-скоро.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Някой си

    8 0 Отговор
    И при нас толкова, но на “нашите” хора ....
  • 3 Нова

    11 1 Отговор
    Разбрах в много от страните колко пари са отпуснати на хората, но не разбрах у нас колко са отпуснати? Размятаха някакви числа, говореше се заем от милиарди, но точно число никой не каза. Аз ли не разбрах, вие ли не обясните?

    Коментиран от #7

  • 4 БАЦЕ ВЗЕМИ ДА ПРОЧЕТЕШ ТАЗИ СТАТИЯ

    11 1 Отговор
    И СЛЕД ТОВА ДА ОБЯСНИШ НА ХОРАТА ЗАЩО КОГАТО В НОРМАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ ПРАВИТЕЛСТВАТА ИМ ИЗПЛАЩАТ 80% ОТ ЗАПЛАТИТЕ А ТУК ВИЕ НИ ИЗНУДВАТЕ ДА ВЗИМАМЕ КРЕДИТИ...И НА МАЙКИТЕ С МАЛКИ ДЕЦА ДАВАТЕ ЕДНОКРАТНА ПОМОЩ ОТ 370ЛВ....ЗАЩО Е ЕДНОКРАТНА??? ПАНДЕМИЯТА НЕ Е ПРЕМИНАЛА И ХОРАТА СА СИ В КЪЩИ...НЯМА КАК ДА СЕ СРАВНАВАТЕ С ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА...ИЗПЛАТЕТЕ БЕЗВЪМЕЗДНА ПОМОЩИ ВЪВ ФОРМАТА НА СУХА ПАРА БЕЗ ЛИХВИ....РАБИИШЛИ...
  • 5 достоен

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "мечо":

    "българин"си ти с тази твоя"грамотност" "интелект".Ставаш за президент.
  • 6 262

    9 0 Отговор
    У нас дръпнаха заеми за да платят заплатите на държавните служители,понеже приходите от данъци намаляха! А работниците в реалния сектор ги оставиха да се спасяват както могат.
  • 7 Последния софиянец

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "Нова":

    Питай съпартийничката си коронелия...

    Коментиран от #9

  • 8 ГОЛАТА ИСТИНА

    5 6 Отговор
    Аз ще ти обясня... изплащат на хората, защото са работили. И като вдигнат забраната, отново ще работят. По подразбиране, работния ден е 9ч., между 14 и 16ч хората не почиват у дома, нямат n на брой национални празници, не се пие кафе до обяд, структората е различна във състава на фирмите. Един работещ не изкарва заплатата на любовницата на шефа, на майка му, на жена му, на щерка му и други. Хората инвестират в знанията на своите работници, а също купуват инструменти,за работа. Следят стриктно, за здравето на работника....и много други подобни неща. При нас всичко е наопаки, но искаме тяхното заплащане... е не става!

    Коментиран от #11, #12, #16

  • 9 Нова

    2 3 Отговор

    До коментар #7 от "Последния софиянец":

    Властта е в ръцете на тези, за които сте гласувал? Те са длъжни да кажат . Ако управлява ха само такива като Вас може и нищо да не ви кажат, ама ядец има и други.
  • 10 РЕАЛИСТ

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "мечо":

    Ама Борис Джонсън е завършил в Оксфорд и се е обградил с умни хора.
  • 11 Нова

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "ГОЛАТА ИСТИНА":

    Като толкова са работни за какво са им българи и източноевропейсци за реколтата и друга мръсна работа? Нали мръсна работа няма? Като са толкова честни за какво вземат имигранти, които да работят за жълти пенсовр и без осигуровки?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Овцата Доли

    4 0 Отговор
    Всеки който има 3Д принтер и знае как да работи с него може да си напечата колкото пари си иска.
  • 14 Митко

    3 1 Отговор
    Англия е най мързеливото племе в света.
  • 15 Берач на ягоди

    2 0 Отговор
    После чакайте да ви стават в 5 и да берат ягоди
  • 16 един от стадото

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "ГОЛАТА ИСТИНА":

    Ягодите отидоха на кино. Една държава, ''империя'' във случая, разчитаща от векове на ''външни доставки'' на работна сила, владяла половината свят какво очаква. ЖеимсБонд де е, Аа, брани короната от короната нейде..Тия пакита да не ги държат само за разплод, от кръвосмешения тия островитяни чак главите им криви, да ги впрягат на нивата и да им дават колкото щът. Изплатили, ми ще плащат, колонии имат още, ние като 500г бяхме роби, после още 150 на тоя и оня те си вяха байряка по света. Всичко се плаща. Да внасят от Канада, Н. Зеландия, Австралия. Не става, ми не става. Те един ци ганин от Бангладеш не могат вече накара да бачка, камо ли от от горните. Тая корона разказа играта на оная корона..
  • 17 ГЕРБ СА МОШЕТА

    1 0 Отговор
    8 млрд. пaундa ca изплaтeни нa излeзлитe в принудитeлeн oтпуcк бритaнци
    Cпoрeд oбявeнaтa пo-рaнo oт прaвитeлcтвoтo cхeмa 80 прoцeнтa oт зaплaтитe нa тeзи рaбoтници ce изплaщaт oт държaвaтa