Last news in Fakti

5 Май, 2020 14:26 1 894 0

Израел вдигна забраната за излизане

  • израел-
  • коронавирус-
  • забрана за излизане-
  • болест-
  • бенямин нетаняху

Посещенията на плажовете остават забранени

Израел вдигна забраната за излизане - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Израелските власти вдигнаха забраната за излизане от жилищата без уважителни причини, наложена на 25 март в рамките на противовирусните мерки. Това съобщи канцеларията на премиера на еврейската държава, предаде ТАСС.

Вдига се и ограничението за молитви под открито небе на разстояние най-много 500 метра от жилището или местоработата, но остава в сила ограничението за броя на участниците - до 19 души. Посещенията на плажовете остават забранени, освен за упражняване на морски видове спорт. В басейните се разрешават дейностите, свързани с лечение, както и тренировките на спортисти преди състезания.

При спазване на изискванията за хигиена и физическа дистанция се разрешава от днес да отворят библиотеките, хотелите, резерватите, историческите забележителности и зоологическите градини. Разрешава се да работят също така моловете, пазарите и фитнес залите, но с ред ограничения.

Премиерът Бенямин Нетаняху представи поетапен план за съживяване на икономиката и вдигане на карантинните мерки, предвиждащ по-нататъшни облекчения, по думите му - "ако нещата тръгнат добре". Едно от тях е рестартирането на образователната система. Ако броят на заразените за денонощие в страната отново се покачи над 100, Израел ще връща отменените ограничения и ще въвежда нови, уточни премиерът.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА