Last news in Fakti

5 Май, 2020 15:41 1 729 4

Модерно в Турция: Виртуални посещения на гробища набират популярност

  • турция-
  • мода-
  • коронавирус-
  • погребения-
  • загинали-
  • анталия

Услугата е предлагана от частна фирма в Анталия

Модерно в Турция: Виртуални посещения на гробища набират популярност - 1
Снимка: Shutterstock

Виртуално посещение на гробищата и видеоразговор с близките от гроба на покойника е услуга, която набира все по-голям интерес в Турция на фона на епидемията от коронавирус, пише "Хюриет дейли нюз".

Услугата е предлагана от частна фирма в Анталия, която полага грижи за гробовете и поставя цветя върху тях, особено при поводи като Свети Валентин, Деня на майката и религиозни празници, на които хората обикновено посещават починалите си близки.

Основаната преди 12 години фирма на Мехмет Четин напоследък регистрира нараснало търсене на виртуалните обиколки на гробището за роднините и близките на покойника, които предлага в последно време. Това се дължи преди всичко на епидемията от коронавирус. Преди празника Рамазан байрам Четин организира и видеоразговори с роднините от гроба на покойника, за да могат те лично да се уверят колко чист и поддържан е той.

Особено актуална е услугата по време на месеца Рамазан, предхождащ празника, когато за мюсюлманите е обичайно да посещават местата за вечен покой на своите починали близки. "Някои дори се молят за душите на обичните си хора по време на видеоразговорите", споделя Четин. В Турция към момента има близо 128 хиляди заразени с COVID-19.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 JEFF

    2 5 Отговор
    А виртуална смърт възможна ли е ? Мисля си за нов бизнес. Пазарите за диви животни май не са ги унищожили, инак с какво ще оправдаят следващ вирус.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 мечо

    1 2 Отговор
    стига три коментари пишеш статия и не даваш да се коментира писах кои гробища искам да посета но модераторат ме истри бес спам бес лоши думи цензора 111 място
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.