Last news in Fakti

5 Май, 2020 18:44 2 076 5

Сърбия и Словения отвориха заведенията и фитнесите

  • сърбия-
  • словения-
  • фитнес-
  • заведения-
  • италия-
  • коронавирус-
  • хигиена

Тренировките трябва да се случват при стриктни мерки за хигиена

Сърбия и Словения отвориха заведенията и фитнесите - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Продължава разхлабването на мерките срещу коронавируса в много страни по света. Сърбия и Словения вече отвориха заведенията и фитнес залите при спазването на стриктни правила за безопасност.

Клиенти се появиха и в кафенетата в Италия, но засега далеч от традициите на "долче вита". Поне на метър разстояние - това е условието за заведенията, които имат маси навън, за да отворят отново за клиенти в Словения. Персоналът е задължен да носи маски и ръкавици. Всичките ни редовни клиенти вече се завърнаха. Чакахме това време, когато животът отново се връща по улиците, отбелязва Урска Сойер – собственик на сладкарница, предаде Би Ти Ви.

В Италия масите също са навън, но засега е забранено да се сяда на тях. Клиентите се наслаждават на кафе и сладкиши на крак. Най-накрая отново мога да похапна прочутите кроасани с крем на Ренцо, казва Джовани Раймонди. Според Габриеле Ренцо – собственик на бар, вече има едва 10% от продажбите преди кризата, защото има много рестрикции и правила, които са трудни и това създава проблеми.

В Сърбия освен заведенията, отвориха и фитнес залите. Тренировките трябва да се случват при стриктни мерки за хигиена - чести дезинфекция на залите, носене на маски и ръкавици. Фитнесите в Сърбия бяха сред последните обекти, които трябваше да затворят заради коронавируса. Сега са първите, които отварят за посетители, въпреки критики за рисковете от зараза.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Краставичаря

    6 0 Отговор
    Този прави кросоувър при правилно изпълнение натоварва главно гърди при неправилно главно рамена.

    Коментиран от #2

  • 2 каратиста

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Краставичаря":

    аз подритвам едно топче по цял ден , какво натоварвам ?

    Коментиран от #3

  • 3 Краставичаря

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "каратиста":

    Натоварваш едната мозъчна гънка, продължавай и може да се размножи еднополово.
  • 4 Марио

    5 1 Отговор
    Разбира се, време е и тук да отворят.Хората трябва да тренират.Спортът е здраве!Стига с тази паника.Само не ми е ясно как се тренира с маска, защото въздухът няма да ни стига но...
  • 5 Ввв

    1 0 Отговор
    Абе добра вентилация на фитнесите,редовно пръскане на дезинфектант,дори мерене на температура най-много и това е!!!Докога тулупът Бойко ще държи залите затворени?!?!?