Last news in Fakti

7 Май, 2020 09:00 1 794 8

Руски министър е заразен с коронавирус

  • михаил мишустин-
  • олга любимова-
  • русия-
  • коронавирус-
  • култура

Министърът работи дистанционно от дома

Руският министър на културата Олга Любимова също е заразена с новия коронавирус, предаде ТАСС. Инфекцията при нея прочита в лека форма и няма нужда да бъде хоспитализирана, заяви нейната говорителка.

Министърът работи дистанционно от дома, след като бе регистрирана с положителен резултат от теста. Любимова, бивша журналистка и режисьор на документални филми, беше назначена през януари и е една от най-младите в кабинета - на 39 години.

Това е четвърти случай на зараза в рамките на руския кабинет, след като премиерът Михаил Мишустин и министърът на строителството Владимир Якушев се оказаха заразени. Инфектиран с COVID-19 беше и заместникът на Якушев - Дмитрий Волков. Президентът Владимир Путин по време на среща относно стратегиите за спиране на блокирането заради вируса заяви, че премиерът Мишустин "се възстановява" и те са в ежедневен контакт.

В Русия има 165 929 случая на зараза с новия коронавирус, а починалите са 1537. Същевременно стана ясно, че Китай е доставил на Русия над 158 милиона медицински маски, над 1,9 милиона защитни облекла и над 1,6 милиона апарата за обдишване, предаде ТАСС, като се позова на данни на руското Министерство на промишлеността и търговията.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оня

    4 5 Отговор
    Тая ще го прекара като кравичка само с диария.
  • 2 Без значение...

    3 4 Отговор
    Отваряме хотелите и чакаме руски туристи с отворени ръце.
  • 3 Путин

    5 4 Отговор
    Ела у нас да ти бия ваксината
  • 4 Д-р Гигълс

    4 3 Отговор
    На тия им се зарази цялото правителство . Ама иначе имали само 100 000 заразени .
    😎 Съшити с бели конци лъжи

    Коментиран от #7

  • 5 въпросче

    0 1 Отговор
    Руската министърка на културата Олга Любимова също е заразена с новия коронавирус. ВИРУСЪТ ВЕЧЕ Е СТАР. Доста време натрупа. И къде е успяла да се зарази тая пухена руска кукла? У Мишустини ли?
  • 6 На лъжата краката са къси

    2 2 Отговор
    При положение, че вече 4 човека от кабинета са ти заразени и кой знае още колко депутата. Не знам кой вярва, че има само 165 000 заразени и само 1537 починали. Както се казва вълкът нрава си мени, но козината не.
  • 7 Тома Неверний

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Д-р Гигълс":

    Ако правителството е заразено, то какво се очаква ,от тези които
    са на пода в админстрацията и заводите.
    Тук нещо ,като, че ли, се кара по Българския модел?
    Тука има заразени, но няма умрели.
    Умрелите са от апъндесит и заушка, или ангина- шмикералис.
    Като започнат да погребват лекарите , всичко ще стане ясно, като бял ден!
  • 8 Кирил

    1 1 Отговор
    Хайде сега шорошнята да почва да пръцка