Last news in Fakti

7 Май, 2020 12:33 2 308 19

САЩ могат да предложат алтернатива на СЗО

  • сзо-
  • сащ-
  • китай-
  • организация-
  • коронавирус-
  • майк помпео

СЗО просто не се справи с поверената задача

САЩ могат да предложат алтернатива на СЗО - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео не изключва възможността Вашингтон да предложи някаква алтернатива на Световната здравна организация (СЗО) след разрива, който настъпи между администрацията на президента Доналд Тръмп и организацията. Това първият дипломат на Вашингтон обяви е интервю за Fox Business.

Държавният секретар на САЩ беше попитан дали Вашингтон планира да се застъпи за създаването на нова организация, която да поеме функциите, които СЗО изпълнява сега. В отговор Помпео заяви, че американската администрация се „опитва да прецени какви по-нататъшни действия са най-добри". „Президентът на САЩ Доналд Тръмп си е поставил ясна цел за нас: не трябва да позволяваме на СЗО да се провали отново. Недопустимо е тя да получава стотици милиони щатски долари, ако не изпълнява задачите си", добави той.

„Така че работим върху задачата. Как ще изглежда? Направихме това и като част от спешния план на президента за борба с ХИВ", поясни дипломатът Помпео. Това е инициатива, лансирана през 2003 г. от 43-ия президент на САЩ Джордж Буш, пише агенция "Фокус". Помпео увери, че САЩ знаят „как да работят в международното здравеопазване“. „СЗО просто не се справи с поверената задача. Според президента на САЩ, ако международна организация работи, тогава това е добре. Ако не, тогава просто няма да сме нейни членове", добави държавният секретар на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САЩ не могат да предложат нищо добро

    20 2 Отговор
    За света. БГ да не участва в нищо водено от САЩ. ЕС се дистанцира от САЩ и се оправят нещата.
  • 2 Майна

    16 2 Отговор
    Почва изнудването-Китай трябва да се обяви за виновен
  • 3 5985

    11 0 Отговор
    Тя вече ще е вселенска здрвна организация. Понеже те са центъра на вселената.
  • 4 Ivan

    19 4 Отговор
    На тези клоуни вече никой не вярва,въпрос на време е светът да се обедини и да смачка измамниците Сащ, Нато и компания!

    Коментиран от #11

  • 5 asd

    14 1 Отговор
    СДО? Световна Дезинфектантска Организация?
    Бегай си бий дезинфектанта плондер, че съвсем откачаш.
  • 6 боцмана

    17 2 Отговор
    САЩ могат да предлагат каквото си искат , важното е да има трезво мислещи които не им се връзват на прищявките. Все на тях нещо не им е по гайдата , все нещо не им отърва , все някой друг им е виновен , все те са най големите демократи и тарикати. Не ми е ясно , не е ли обидно на другите държави една държава създадена от утайките на Европа и която няма още 300 години да си разиграва кончето по този начин.
  • 7 До посолството на фащ

    6 4 Отговор
    Да бе,знаем вече.
    Пийте дезинфектант.
    Оня жълтия вашия вече отдавна се 💩 по въпроса.
  • 8 И каква е алтернативата ?

    11 1 Отговор
    Повече войни,намеса във вътрешните дела на суверенни държави и избиване на стотици хиляди невинни хора по света ?!!
  • 9 Мето

    11 1 Отговор
    Айде няма нужда от вашите безконечни интересчийски инициативи.
    Може и е супер добре без вас.
  • 10 Кой68

    4 1 Отговор
    Просто се замита реалната истина за COVID19 и това което може би ще последва?Защо не казват нищо за секретните/тайни/ биолабораторий във бившите съветски-републики?Има много въпроси?
  • 11 Капитан Иван от ДС

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Ivan":

    Какво трябва да знаете, когато решите да четете коментарите тук. Вие провеждате ''конструктивен спор'' с инвалиди, болни и тежко болни хора, около 60% от коментиращите тук, повечето от които са неподвижни, на легло, някой от тях и на смъртно легло, които са продали душите си на политически сили и чужди разузнавания, но това е единствения начин да изкарат няколкостотин лева месечно. Следващите 35%, с които провеждате ''конструктивен спор'' са наемници, които го правят срещу 2500-3500 месечно и то гарантирани пари и които не стават за нищо друго защото са неспособни да изкарат пари чрез друга ''работа'' и нямат каквото и да било образование, повечето от малцинствата. Може да ги оставим без заплати ако не четем коментарите и не коментираме, което е грях за първите 60% защото ще умрат от глад. Тези, които се занимават с дейността да четат и трият всичката тази клоака и мърсотия, ако го правят срещу по-малко от 10 000 на месец значи вече са за карлуково преждевременно.,..4% са на заплати към посолствата и 1% сме случайно попаднали тук. Пожелавам ви ''конструктивно спорене'' с тези хора….
  • 12 Кедми

    6 1 Отговор
    Те и тукашните англосакси не са цвете за мирисане,ама най-пропадналите са преплували океана,избили са местното население,докарали са хора от Африка и са ги заробили и са направили тази корпорация(защото това не е държава) за да грабят и тормозят цял свят.Изразявам се меко,защото ще ме изтрият.
  • 13 Behemoth

    5 2 Отговор
    Лелееее тия дето мрът като пилци поради естеството на здравеопазването си ще предлагат алтернатива....ужасТ!
  • 14 ЖОРО

    4 1 Отговор
    АБЕ ТЕЗ ОТ ВСИЧКО РАЗБИРАТ..
  • 15 бат Рамбо е гей

    4 2 Отговор
    Направене си бе и ново ООн и нова Здравна организация и ново Нато . Направете си и нова държава на Марс !

    Коментиран от #16

  • 16 Кедми

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "бат Рамбо е гей":

    И на Марс да отидат и там ще ос....рат всичко.По далеко да е.
  • 17 гост

    4 0 Отговор
    В СЗО има над 8000хил.служители с над 5 милиарда бюджет.Пълно е с богопомазани с огромни заплати и най важното е да могат да дават съвети и насоки,това им е работата.
    Яд ме е че не можах да се уредя за 6000евро заплата и сега дремя за 1200лв. в нашето здравеопазване.И сега давам съвети ама никой не ги чува.
  • 18 Трудно е,

    3 0 Отговор
    Но е и лесно! Спира им се издръжката и са до там, тези отСЗО. Иначе са по-яки от много разузнавателни централи, взети заедно, които си изберете. И много жестоки!
  • 19 ема

    1 0 Отговор
    СЗО Тъй като кавбоите по-правилно престъпниците,убийците дават около 350 милиона долара (а целият фонд е около 3. милиарда долара) това значи СЗО трябваше да " подвърди" - че коронвируса се появил в Ухан следователно Китай ( типична американска правава система дали си виновен не е важно щом така мислят няма нужда от доказателства-който е живял в Америка и има работа с тая система я знае) и те са виновни за всико ако си признаят вината естествено ще има облекчение на санкциите и при заплащане на обещтитение.Но изведнъж СЗО не потвърди а това е провал въпреки,че дават толкова пари СЗО не се "подчинява" а остава независима което е неприемливо.