8 Май, 2020 12:30 1 313 3

Гръцкото правителство отпусна 100 милиона евро за артистите

  • гърция-
  • артистите-
  • култура-
  • коронавирус-
  • правителство-
  • помощ-
  • концерти

Започват репетициите в театрите и снимките на филми

Гръцкото правителство отпусна 100 милиона евро за артистите - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Гръцкото правителство отпусна 100 милиона евро за пострадалите от ограниченията заради коронавируса организации и работещи в сферата на културата, съобщи министърът на културата и спорта Лина Мендони, цитирана от ТАСС.

От март 45 000 работещи в сферата на културата и независими артисти получават месечно 800 евро, определени от правителството за всички, които са загубили работата си поради ограниченията във връзка с коронавируса. Разрешено им е също да спрат плащанията си на застраховки и данъци и е облекчено изпълнението на задълженията им за изплащане на банкови кредити.

Министърът обяви също, че от 18 май се откриват археологическите площадки и разкопки на открито, започват репетициите в театрите и снимките на филми в рамките на плана за постепенна отмяна на ограниченията, въведени от правителството с цел ограничаване на разпространението на коронавируса. От 1 юни ще бъдат открити летните кина, а от 15 юни - музеите.

Планираните през лятото концерти на открито може да се състоят при условие, че местата за публиката бъдат заети до 40 процента, сцената трябва да се намира на разстояние не по-малко от три метра от първия ред на зрителите и при задължителна физическа дистанция от най-малко 1,5 метра между хората, дори ако се наложи да стоят прави.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мечтание

    2 1 Отговор
    Де тоя късмет и за нашите творци

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Нов

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мечтание":

    То и на нашите пуснаха ,но нашите творци са в парламента
  • 3 Ха ха

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мечтание":

    Ти остави творците,важното е че за ваксина дадохме 100 000 евро