Last news in Fakti

8 Май, 2020 12:07 1 719 3

Южна Корея разследва нови огнища на коронавирус в нощните клубове в Сеул

  • южна корея-
  • коронавирус-
  • огнище-
  • нощни заведения

Акцията е в опит да се контролират новите случаи на заразата, докато страната преминава към по-леки ограничителни мерки за социално дистанциране

Здравните власти в Южна Корея разследват малко, но нарастващо огнище на коронавирус, съсредоточено в няколко нощни клубове в Сеул. Акцията е в опит да се контролират новите случаи на заразата, докато страната преминава към по-леки ограничителни мерки за социално дистанциране. Това предаде Reuters.

В петък Корейските центрове за контрол и превенция на заболяванията (KCDC) съобщиха за най-малко 15 потвърдени случаи на вируса, които са свързани с клубовете в Итаеуон - квартал, популярен сред корейците и чужденците в града.

Страната регистрира само няколко новозаразени през последните дни, като по-голямата част от тях са хора, които пристигат от чужбина. Очаква се инфекциите в нощните клубове, макар и все още малко на брой, да се увеличат и да настъпят в момент, когато страната е намалила някои ограничения за социално дистанциране.

„В тези места има всички опасни условия, от които бяхме най-уплашени“, каза директорът на Корейските центрове за контрол и превенция на заболяванията , като се позовава на проблемите със струпването и вентилацията.

„Смятаме, че е необходимо да се засили контролът на такива заведения и ви призоваваме да се въздържате от посещаването им колкото е възможно повече", допълни той.

Градските власти в Сеул твърдят, че имат списък от около 1500 души, посетили клубовете. Също така, управляващите поискаха всеки, посетил нощните заведения през уикенда, да се самоизолира за 14 дни и да бъде тестван.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дам

    3 0 Отговор
    И там хората ще го направят ще се самоозолират!! А тука .......
  • 2 Мдам

    1 1 Отговор
    Спрете полетите и движението на азиатските цигaни.
  • 3 Софиянец

    0 0 Отговор
    Елате вижте на Витошка каква лудница е, този народ полудя