Last news in Fakti

8 Май, 2020 15:12 5 332 56

Руснаците в Италия се борили с Covid-19 покрай база с ядрено оръжие

  • италия-
  • русия-
  • коронавирус-
  • владимир путин

Помощта, изпратена от Москва, се състоеше от военни лекари, експерти по биологични, химически и радиоктивни заплахи

Руснаците в Италия се борили с Covid-19 покрай база с ядрено оръжие - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

На 22 март, в периода с най-много заразени и починали от Covid-19, в Италия кацнаха първите самолети с руска “безвъзмездна“ помощ. Москва нарече акцията “От Русия с любов”, което е недвусмислена препратка към едноименния филм за Джеймс Бонд. Това явно не бе случайно попадение, защото разигралите се събития сътвориха пълнокръвен шпионски сценарий.

На 23 март, ден след кацането на самолетите, руското министерство на отбраната официално се похвали на сайта си: “Първите военно-транспортни самолети Ил-76 на руските аерокосмически сили с изнесена напред група руски военни специалисти и оборудване за мерки за диагностика и дезинфекция пристигнаха в италианската военновъздушна база “Пратика ди Маре“. Базата се намира на 30 километра югозападно от Рим.

Руските медии разпространиха масово информацията. Италианските медии информираха за телефонен разговор между премиера Джузепе Конте и Владимир Путин, който се е състоял по инициатива на руския президент. Путин е предложил помощ и поставеният пред неимоверни изпитания лидер на Италия, разбира се, е приел и благодарил. Конте няма как да е знаел нещата, които дори италианските военни експерти научиха постфактум.

Помощта, изпратена от Русия, се състоеше от военни лекари, експерти по биологични, химически и радиоктивни заплахи. Изпратена бе руска техника за проучване на патогени в почвата и повърхностите и тяхното обеззаразяване. Всичко това е било безполезно, твърдят италиански експерти, цитирани от различни медии на Апенините. Причината е, че руснаците не са изпратили техника, която да може да засича наличието на COVID-19.

Руснаците се заеха за работа да обеззаразяват почвата в Италия, но още на 18 март здравното министерство на Италия уточни, че няма научни причини да се смята, че почвата е източник на зараза. Така се оказа, че руските “Камаз”, докарани в Италия за дезинфекция на земния терен, не са съществено необходими. Италианските санитарни власти дори посочиха, че провежданата от руснаците дезинфекция съдържа корозивни вещества и киселина и е вредна за почвата.

Като по шпионските романа на Джон Льо Каре, ако главният герой е руски агент, той винаги има цел и никога не удря в празното пространство.

След повече от месец в Италия руските военни обеззаразяват 114 сгради с обща площ 1.1 милиона квадратни метра вътрешни пространства. Дезинфекцирани са повече от 400 хиляди квадратни метра улици на десетки места в Ломбардия.

Именно изборът на места, които обезаразяват руските военни за биологична, химическа и радиоактивна защита, се оказа причина и за внезапното прекратяване на помощната им мисия от страна на италианското правителство. Мисията “От Русия любов“ бе спряна преждевременно с “Grazie“ и “Arivederci”.

Натовски експерти са установили, че руснаците са избрали терени за почистване в близост до изключително “чуствителни” стратегически бази за ядрено въоръжение на атлантическите сили, споделат за Euractiv двама ескперти по отбраната.

Руските военни експерти избрали да разчистят терени и структури в непосредствена близост до американски и натовски бази. Те сами се насочили с услугите си и с камионите Камаз към санитарни структури, където имало огнища на зараза, но пък били и в непосредствена близост до една от ключовите военни бази в страната – Гeди. Там са разположени 150 ядрени глави и ракети за защита на територията на НАТО, съобщават източници от италианското министерство на отбраната.

Рим реши да не им продължи помощната мисия и в четвъртък (7 май) руските части се изтеглят, съобщи за Интерфакс и руският министър на отбраната Сергей Шойгу. Преди да си тръгнат руските военни експерти и медици дадоха прощално парти в Бергамо. Дали това означава, че военните са “изпълнили задачата“, едва ли ще се разбере скоро от широката публика. Сценариите остват отворени за интерпретации в стила на Джон Льо Каре.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИнгилизоФ

    53 52 Отговор
    А, добър ден! Тия не са от помагащите!

    Коментиран от #25

  • 2 Монгола

    62 42 Отговор
    Еми краварите да са дезинфекцирали около,, страшната " база където имало ракети на НАТО, що чакаха руснаците да дезинфекцират?
  • 3 Хрониките на герберлунгия

    63 43 Отговор
    Италианските "специалисти" допуснаха най-високата смъртност в света. Руските специалисти лекуват успешно короната и в резултат на това Русия е с най-ниската смъртност в света. Другите коментари на италианските "специалисти" и слугите на сорос от правилните медии са излишни.
  • 4 Фридман

    52 42 Отговор
    Крави от страх не излязоха от базата, а смелите руски мъже специалисти бяха на помощ в трудния момент!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Дедо ви

    32 15 Отговор
    Уточнили са координатите на базите. Фиксирали са показателите на джи-пи-еса. Сега "Ярс", "Сатана" и Калибрите ще могат да пристигнат точно в целта, без отклонение. 150-те ядрени бомби ще избухнат там където са, на място.

    Коментиран от #39

  • 8 Значи

    64 17 Отговор
    Автора на статията изкара премиера на Италия -Джузепе Конте лъжец ха ха ха Защото разговора между Джузепе Конте и Путин се е състоял по инициатива на Джузепе Конте! Това каза самият ДЖузепе Конте.
    Джузепе Конте каза тогава;- Обадих се в Брюкесл за помощ...отказаха ми,нещо повече-затвориха си границите.След това се обадих на Трмъп-и от там ми отказаха. И...тогава позвъних на Путин. Той откликна на молбата ми! Това са думи на Джузепе Конте. И след като автора на стаитята твърди обратно,означава ,че нарича Джузепе Конте лъжец!

    Коментиран от #33

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 В .В.

    31 6 Отговор
    Съвместна работа на руски и италиански специалисти...Трябва ,,,сигурно вече са се изяснили постановките...Само итал.седессри са правят на луди...Ядрени бази,ВВС бази . Пръснаха ги яко италианчетата...
  • 11 стоян георгиев

    20 43 Отговор
    квото се очакваше стана!русанците се осраха за пореден път. желанието им за самореклама в случая не успя!тоя руски мерак да помагат на други като не могат да помогнат на себе си е много смешен.

    Коментиран от #13

  • 12 Behemoth

    34 5 Отговор
    Боже и какво са разузнавали ...кога изкарват бомбите да ги боядисват ли?
  • 13 898

    24 6 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    Кой по -осран се вижда като напишеш в тубата COVID 19 PNDEMIA! От великите англосакси направо тече и се лее !

    Коментиран от #19

  • 14 Дориан

    21 2 Отговор
    Все недоволни и все кусури ще се намерят.
  • 15 Гошо

    30 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Руските военни експерти избрали да разчистят терени и структури в непосредствена близост до американски и натовски бази
    Сигурно италианците не са знаели че в тези райони има такива неща и за това са пратили там руснаците
  • 16 Киро Турука

    27 12 Отговор
    Соросоидните джендъри се чудята каква лъжа да измислят
  • 17 Активист на БСП

    29 8 Отговор
    Руснаците,кубинците и китайците помагаха на Италия ,а краварите откраднаха от летище Прага маските за Италия !!!
  • 18 ПЕНКО

    7 6 Отговор
    БЕДНИТЕ В НЕАПОЛ ИСКАТ ДА УМРАТ -ЗАЩОТО ГЛАДУВАТ И НЯМАТ ПОМОЩ ОТ НИКЪДЕ - КЪДЕ СЕ АМЕРИКАНЦИТЕ ;НАТЮ И РУСНАЦИТЕ !?!? АМИ ТЕЗИ ИТАЛИАНСКИ РЕГИОНИ ЗА КОИТО НЕ СЪМ ПРОЧЕЛ ?!!
  • 19 стоян георгиев

    12 26 Отговор

    До коментар #13 от "898":

    тва че в любимата ти русия неудобните истини са забранени не значи че ги няма.към момента по официални данни русия е пета в света по болни ,но реално е доста по-напред,което рано или късно ще се разбере.излагацията на руснаците доиде в желанието да се направят на модерни и адекватни ,а всъщност са изостанали.нали се сещаш как са възприели хората обикалянето и дезинфекцирането с камази по улиците.един напълно излишен акт приложим само ако има зони заразени с химическо оръжие.или как военни специалисти дават акъл за лечение в хуманитарни центрове.пълна излагация,но нека му е за урок на италианския премиер,тои го вади голям как щял с путин да прави тва или онова въпреки предупрежденията.
  • 20 хахаха

    31 4 Отговор
    аз ли съм нещо тъп? Значи руските лекари и специалисти отиват в Италия и сами решават къде ще дезинфекцират?! Решили те значи да са навъртат покрай американската база ей така, напук на италианското правителство? Абе , ей, хептен за балъци ни вземате нещо...:)))
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Голем смях

    13 30 Отговор
    Маленкая Италия е мнооооого по-мощна икономика от богатата Россия.И тръгнали бедняците да помагат на ..богатите.Голем смех.Пред Италия Русия е първобитна държава ,а тръгнала с мечките мед да яде.Всяка жаба да си знае гьола.Обратно в Азия и Сибир .Да пръскат комарите.

    Коментиран от #26, #27

  • 23 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 9 Отговор
    другара путин найдобре знай как да одари кръварите1
  • 24 Русия е ненужна на света. Само е заплаха

    11 25 Отговор
    Изворът на Злото, Лъжата и Корупцията трябва да бъде изолиран с високи телени мрежи, минни полета и затворено небе. Нито стотинка, нито коричка хляб, нито хапче за тая крадлива сган.
  • 25 хаахааа

    15 4 Отговор

    До коментар #1 от "ИнгилизоФ":

    Не бе дезинфекцията е на извънземен космодрум ползван от великите укри да копат Черно море. Всеки вече е запознат с непосилните усилия и голямата заслуга на укрите сега да се радваме на Черно море. Апропо техни емигранти в Италия доказаха, че гадните руси чрез дезифектанти са решили да стопят почвата и прокопаят шпионски канал от Бергамо директно до кабинета на Путин. Същия изрично е заповядал да удвоят ядрения потенциал на натовската база с цел провокация и шатаж чрез 5G мрежата.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Сандо

    23 5 Отговор
    А какви специалисти да изпрати Русия?Сащ също имат в армията си такива подразделения.Къде са те?Помогнаха ли на някого?Сега използват ли се в страната си?И няма ли най-сетне да ни дадат почивен ден от новини от Русия,и то само лоши и лъжливи?Дори и в най-долната пропаганда трябва да има мярка.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Марикони с макарони

    13 5 Отговор
    Както казва д-р Скорчев от гъзоболното отделение във Варна, за еб.ано натовко дупе цяр няма, освен ново еб.ане.
  • 33 Който

    8 2 Отговор

    До коментар #8 от "Значи":

    Братле който го интересува в нета и тубата може да намери фактите по дни как са се развили. Който иска да докара до оргазъм една шепа храненици на Коняк нека чете подобни статии. Мене лично би ми било интересно да видя анализ на Денисчо. Как ще коментира решението на германския конституционен съд че европейската централна банка е подчинена на Дойче банк а не на европейската комисия.
  • 34 пльосс

    16 6 Отговор
    Ауууу не думай! Те руснаците никога не са виждали ядрено оръжие и сега са пратили хората с пръскачките да слухтят покрай базата за тайни кодове :))) Иначе военни са специалистите защото са знаели какво да очакват. Намерили са следи от зарин. Явно на Италия някой е помогнал да им напълни болниците бързо бързо.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Бългaрин

    13 6 Отговор
    Защо Факти се излагат да печатат анонимни натовски глупости.?

    Коментиран от #49

  • 37 руски краварски соросоид

    7 13 Отговор
    Руските кравари единственото което са направили е да пратят военни разузнавачи в Италия и да напръскат почвите с препарати уж ,за да убият заразата ,което дори не мисля да го коментирам колко неадекватен ход е.Единствено са успяли да отровят почвите на Италия.

    Коментиран от #38, #46, #55

  • 38 Гербав трол

    11 5 Отговор

    До коментар #37 от "руски краварски соросоид":

    Вечер проверявай под леглото си за руснаци че те дебнат и си направи шапка от алуминиево фолио че те облъчват с 5G китайците пък те приятели на руснаците - може да издадат тайната че няма нищо в главата ти.

    Забравих проверявай и зад вратата че и там често се крият агенти на КБГ.

    Коментиран от #44, #50, #51

  • 39 Муаха-ха-ха-ха...

    12 2 Отговор

    До коментар #7 от "Дедо ви":

    За тази работа има сателити.Ама нали си просТ,си мислиш,че комари се ловят с пушка !

    Коментиран от #53

  • 40 среднощен

    8 2 Отговор
    "..Милярд и половина агресивни парапитеци имащи повече общо с маймуните отколкото с хората.."??; Държавата и културата на Китай са на повече от 3 хиляди години...! Италианската икономика вече е на 2/3 изкупена от Китай..! Предстои "Римзит"..? Какви маймуни, какви филми са ви в главата..?
  • 41 някой си

    10 3 Отговор
    Да бе, отишли на място, за да разберат нещо, което и без това го знаят. Протегната ръка за помощ не се връща, защото втори път няма да я има.
  • 42 среднощен

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "ГосТ":

    Коментарът ми #40 е към Вас..
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 руски краварски соросоид

    5 8 Отговор

    До коментар #38 от "Гербав трол":

    Страшно интересен майтапчия си комунде :)

    Коментиран от #52

  • 45 SDS

    3 3 Отговор
    На харизан кон зъбите не се гледат.Ами нали Ви гледат отгоре бе ква,ква.
  • 46 Много

    10 5 Отговор

    До коментар #37 от "руски краварски соросоид":

    Много преди почвата на Италия беше отровена със Брюкселските закони за използване на Монсанто, а сега за прикритие купени от БайСеф неграмотнико

    Коментиран от #47, #48

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Как защо-за гущерчета в сметката

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Бългaрин":

    ....
    Горе пише -защо..
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Дедо ви

    4 0 Отговор

    До коментар #39 от "Муаха-ха-ха-ха...":

    По време на война първото нещо което ще бъде унищожено са сателитите. Така армиите остават слепи и глухи. Ракетите ще се водят по предварително зададени координати, а крилатите ракети по релефа на местността зададен предварително. Ама ти не си бил войник, а само си гледал по филмите как става, а там е доста различно от истината.
  • 54 Алексей Сергеев

    0 1 Отговор
    Русия НИКОГА НЕ ПОМАГА БЕЗВЪЗМЕЗДНО.
    Всеки втори руснак е шпионин от секретните служби
    Така е държавата им!
  • 55 Ех и името било късо

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "руски краварски соросоид":

    А вие какво мислите. Казано е - На война, като на война. Тя не е спирала никога. Няма и да спре, докато света се управлява от жадни за власт и пари. Аз да питам цяла европа, НАТО, Япония, КАнада и другата буржуазна паплач - защо хвърляте толкова пари за оръжия, а не за други блага - наука, екология? Не мисля, че руснцаите са войнствени. Те просто играят играта - врага да е далеч и стратегия за ресурси.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.