10 Май, 2020 16:24 1 315 5

Отложиха президентските избори в Полша за неопределено време

  • полша-
  • избори-
  • коронавирус-
  • президент

Избирателите ще гласуват по пощата

Отложиха президентските избори в Полша за неопределено време - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В Полша днес трябваше да избират президент - вотът обаче е отложен за неопределено време, причината - пандемията от коронавирус, предаде БНТ.

Ясно е само, че когато и да се случи, избирателите ще упражняват гласа си по пощата. Полша въведе извънредно положение на 20 март, но само до преди няколко дни управляващите настояваха, че гласуването може да се проведе в обичайния формат.

След дълги преговори, управляващата партия "Право и справедливост", заедно с коалицонния си партньор "Съгласие", склониха да отложат вота. На Върховния съд беше наредено да признае избора за недействителен, защото не се е състоял. Няма официална информация кога точно ще се състоят изборите, но се говори за юни или юли.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опорна точка

    2 2 Отговор
    А коронацията на Путин дали ще се отложи?

    Коментиран от #2

  • 2 Отговор

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "опорна точка":

    Путин е пожизнен и несменяем диктатор.

    Коментиран от #4

  • 3 Бесен Язовец

    2 1 Отговор
    Няма да гласуват в тази колонялна кочина! И на тези не им върви на покровители едно време го ядоха заради немците сега ще го ядът заради неравностойната си дружба с чикан нацията!
  • 4 ⛦⛦⛦⛦🇷🇺🇷🇺⛦⛦⛦⛦

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Отговор":

    За вас е президента на Руската Федерация Владимир Владимирович Путин! И президента на Руската Федерация Владимир Владимирович Путин се избира демократично с вота на суверена не с вота на подкупни делегати както се случи отатък Атлантика преди 4 години!!
  • 5 Тиберий

    0 0 Отговор
    Гласуване по електромера и с пощенски гълъби Поради липса на обучени такива с врани и соколи Да живее демокрацията