Last news in Fakti

10 Май, 2020 19:34 1 793 16

Москва: Половината пътници в градския транспорт не носят маски

  • русия-
  • москва-
  • маски-
  • ръкавици-
  • градски транспорт

От 12 май в Москва става задължително носенето на ръкавици и маска в обществения транспорт

Москва: Половината пътници в градския транспорт не носят маски - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Под една пета от пътниците в обществения транспорт в Москва и Московска област носят предпазни ръкавици, а близо половината не носят маска на лицето. Това съобщи пресслужбата на транспортната администрация в руската столица, цитирана от ТАСС.

"В различните видове транспорт с ръкавици са едва 17 процента от пътуващите, а с маска - 60 на сто", се казва в комюникето. В близо 200 станции на московското метро са поставени над 1100 контейнера с дезинфектант за ръце и предстои броят им да бъде увеличен. Такива съоръжения ще бъдат инсталирани за сметка на властите в руската столица и на 120 станции от крайградската железница.

От 12 май в Москва и Московска област става задължително носенето на предпазни ръкавици и маска в обществения транспорт, на работните места и в магазините, предаде Новини.бг.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SARS

    14 6 Отговор
    Ето къде трябва да сте най-внимателни!!! :)
    Асансьорът

    Проучвания сочат, че коронавирусът може да оцелее не само върху метални повърхности, но и във въздуха в продължение на няколко часа. Затова се препоръчва да продължите да носите маски докато се возите в асансьора и да миете ръцете си, след като слезете от него.

    На касата в магазините

    По информация на CNN, касата на магазините съдържа най-много микроби, тъй като на лентата до нея потребителите си слагат продуктите и извършват плащането, често с книжни банкноти.

    Градски транспорт

    Използването на градски транспорт, особено в най-натоварените часове, крие огромна опасност от заразяване, тъй като тогава спазването на дистанция е практически невъзможно. Затова носете маска, дезинфекцирайте ръцете си и се опитвайте да не пипате лицето си.

    Тоалетни на обществени места

    Всеизвестен факт е, че тези места крият много бактерии. Сред най-ранните симптоми на коронавирус са стомашно-чревните оплаквания, затова, ако посещавате публични тоалетни, никога не сядайте върху тоалетните чинии, ако не са предварителни дезинфекцирани, винаги измивайте ръцете си след това, и самите вие спазвайте хигиена, като внимавате да не цапате и да не оставяте боклуци.

    Болници

    Медици от цял свят съветват да не посещавате болнични заведения, освен ако не е наложително, тъй като рискът да се разболеете там е голям.

    Приятели/семейство

    Едно от първите неща, които мнозина от нас ще направят, след като свърши ка
  • 2 NEVER SLEEP AGAIN

    8 18 Отговор
    Маските са за мисирките.
  • 3 SARS

    13 5 Отговор
    ...рантината, е посещението на близките ни. Все пак, не забравяйте, че симптомите на COVID-19 може да са скрити за някои, но критични за други. Затова се уверете, че човекът, когото искате да видите, е напълно здрав и не е имал контакт със заразен. Вие също не излагайте близките си на риск, ако не се чувствате добре или знаете, че сте били в контакт със заразно болни.

    Самолети

    Макар и много авиолинии да преустановяват полетите си, не забравяйте, че преди вие да се качите в самолет, някой друг е стоял на вашето място. От друга страна, на вашият полет може да пътува някой заразен и макар той да не стои до вас, вие дишате един и същ въздух. Затова, ако не е наложително, избягвайте полетите със самолет. :)
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ръмпези

    10 7 Отговор
    НЯМАТ МАСКИ АМА ИМАТ ВОДКА В ДЖОБА...НЕ СЕ КАХЪРЕТЕ ЗА РУСНАЦИТЕ...НАЙ-МАЛКО ЖЕРТВИ...БАС ДЪРЖА....
  • 6 другарят

    10 4 Отговор
    Защо Боко, не бъде задължен да носи маска, а трябва постоянно да гледаме мутрата му?
  • 7 Иван

    9 6 Отговор
    Руснака е човек с характер не можеш да го накараш да носи маска. Който го е страх да си я слага.

    Коментиран от #12

  • 8 Това е руско-еврейски комунистически сайт

    3 4 Отговор
    финансиран на първо място от Турция, Русия още две държави и не на последно място САЩ, изпълняващ най-различни политически поръчки! Въпросът ми е -наясно ли сте с кого точно комуникирате тук и с кого точно "провеждате конструктивен спор"?Наясно ли сте, че две групировки с заплати тук, едните предстявящи се за русофили, другите представящи се за соросоиди си делят форма на принципа разделяй и владей, точно така, както САЩ и Русия делят света и всички останали, които не са с тези две групировки са "ненормални"? А те наясно ли са, че както тези две държави САЩ и Русия в момента отиват на кино от "странна болест" всъщност биологично оръжие от нов вид, точно така и тези две групировки могат да си отидат от България организирано, само за 48 часа?

    Коментиран от #9

  • 9 Антимедиатор

    6 8 Отговор

    До коментар #8 от "Това е руско-еврейски комунистически сайт":

    Има само едни тролове -тези на Москва.
    Тях ги има от над 100 години. Русия винаги е имала платено лоби в България и никога не ни е била искрен приятел или съюзник.
    Запада няма нужда от тролове и рекрама !
  • 10 Рошко

    4 1 Отговор
    За какво им са като си имат водка
  • 11 jorj

    4 5 Отговор
    Имат характер, като се насират от пиене също не ползват памперси!!!!! Те нищо за всичко не ползват!!!!!! Те ползват само водка за свързване на двете си мозъчни клетки !!!!!! Това е толкоз просто и логично !!!!!!

    Коментиран от #16

  • 12 Госあ

    2 4 Отговор

    До коментар #7 от "Иван":

    Иванушка, на това ли викаш характер ? 😂
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Комуняга

    0 3 Отговор
    Наз чирвеното знами роди нииии нии сми на всеки килуметар
  • 15 прррц

    3 1 Отговор
    за какво да носят? не са психясали като другите
  • 16 драгалевски кюмюр

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "jorj":

    "Доналд КУК " - а тия ТВОИТЕ се насират при вида на човек с водка !