Last news in Fakti

11 Май, 2020 07:32 2 054 6

Хонконг отново се развълнува! Властта злоупотребява с мерките

  • протест-
  • китай-
  • хонконг

Десетки демонстранти се събраха вчера в търговски центрове в мегаполиса, за да изразят гнева си срещу правителството и полицията

Хонконг отново се развълнува! Властта злоупотребява с мерките - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Десетки демонстранти се събраха вчера в търговски центрове в Хонконг, за да изразят гнева си срещу правителството и полицията, злоупотребяващи, според тях, със законите за социалното дистанциране, с цел да ограничат гражданските свободи, предаде ДПА.

Засиленото полицейско присъствие осуети шествие за независимост на Хонконг, свикано от протестиращите в интернет. Десетки хора с маски на лицата обаче се включиха в протести в търговски центрове в най-малко шест района. Според изданието "Саут Чайна морнинг пост", цитирано от ТАСС, те са били стотици и са били предимно младежи.

Полицията предупреди протестиращите, че нарушават разпореждането за социално дистанциране, което забранява повече от 8 души да се събират на обществени места.

В елитния район Чим-са-чой, недалеч от изходната точка на несъстоялото се шествие, бяха арестувани няколко демонстранти.

В интернет протестиращите обвиниха изпълнителната власт в Хонконг, че е оставила в сила законите за социално дистанциране, за да попречи на протестите, въпреки че за последните три седмици в града не е регистриран нито един нов случай на местно предаване на коронавируса.

Протестите започнаха през юни миналата година, първоначално срещу законопроект, смятан за заплаха за автономията на Хонконг от Китай.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Age

    2 8 Отговор
    На властта и е буквално през к**а к'во ще стане с тия "младежи", то си е за тях, кат' се разболеят.

    Коментиран от #2

  • 2 Госあ

    0 5 Отговор

    До коментар #1 от "Age":

    Абе не е така, защото после ще трябва да бъдат лекувани. Младежи.....пасмина потребители.

    Коментиран от #3

  • 3 Age

    0 6 Отговор

    До коментар #2 от "Госあ":

    И аз не съм съгласен с някои от местните закони, 'ма те не (искат да) осъзнават, че кат' се разболеят, то си е за тях, медиците така или иначе ще ги излекуват, но на властта така или иначе ще им през...сещай се къде, ако се разболеят.

    Коментиран от #5

  • 4 Анонимен

    5 2 Отговор
    Малки групички от по няколко милиона се разбонтуваха в моловете.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Сталинка георгиева

    1 0 Отговор
    В моловете...ама че авторитетност