11 Май, 2020 21:09 4 144 19

Тревога заради загадъчния възпалителен синдром при децата

  • деца-
  • сащ-
  • ню йорк-
  • коронавирус

Предполага се, че опасното заболяване има връзка с коронавируса

Тревога заради загадъчния възпалителен синдром при децата - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио е разтревожен от разпространението на едно възпаление сред децата. Предполага се, че заболяването е свързано с коронавируса.

Възпалението нанася тежки поражения

В Ню Йорк вече са установени 38 случая на този възпалителен синдром, а при още 9 деца диагнозата не е потвърдена, съобщи Бил де Блазио. Според него, у болните деца се наблюдава бурна реакция на имунната система, която нанася тежки поражения на редица органи.

За същото възпаление говори и губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо, който съобщава, че се проверяват общо 85 случая. Куомо твърди, че в резултат от болестта навярно вече са починали три деца, едно от които само на пет години. И трите деца не са имали предишни заболявания.

Симптомите на възпалителния синдром приличат на "болестта на Кавазаки" - възпаление на артериите с висока температура, а често и с обриви по кожата. В случая към тази симптоматика се добавя и инфекциозно-токсичен шок.

И други страни съобщават за подобни случаи

Част от засегнатите деца са тествани за коронавирус. 47% се оказали заразени, а в организмите на 81% били открити антитела срещу КОВИД-19.

За подобна симптоматика и подобни тестови резултати при деца вече беше съобщено от Великобритания, Франция, Италия, Испания, Швейцария, Германия и други европейски страни.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 манаф

    47 7 Отговор
    Не можаха да уплашат хората с тоя корона вирус и сега посегнаха на най милото на всеки. А до вчера твърдяха децата не ги засяга тоя вирус. Целта е една масова ваксинация с ваксина за която знаят малцина какво съдържа и с каква цел се прави. Погледнете протестите в ГЕРМАНИЯ против това.

    Коментиран от #14

  • 3 гост

    24 22 Отговор
    Прост народ. Ще повярва чак като му забучат трубата в гърлото. За някои ше е късно.

    Коментиран от #8

  • 4 специална операция

    17 1 Отговор
    на световното правителство в сянка. САЩ ,Англия,Русия са в деφолт.Трябва нова мащабна война но няма пари....

    Коментиран от #10, #15

  • 5 манаф

    19 0 Отговор
    Явно в тази страна очите на страха са големи. Погледнете една страна като Беларус която не спря всичко при 22000 заразени има 160 летални случая. А при нас при 2000 хил. имаме 100 какъв и извода.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Хммм

    17 0 Отговор

    До коментар #6 от "Активист на БКП":

    Ама ти вярваш ли им на тия? Тоя кмета -ди Блазио,както и губернатора -Андрю Куомо са от глобалистите ,които не спряха да се опитват да свалят Тръмп от власт.Сега и да има десет грипави в Ню Йорк,те ще ги изкарат стотици хиляди. Показваха общите гробове за уж умрелите от вируса,а тези общи гробове са си там и преди вируса и там погребват бездомниците. А в Ню Йорк бол бездомници.
  • 8 Оп сааа

    6 4 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    На тебе са ти я забучили на изхода тая търбЪ.
  • 9 Мангъров

    6 0 Отговор
    Не им вярвай те
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Кински

    8 0 Отговор
    Големия психо терор продължава.сега вече и децата ги подкараха
  • 12 the truth

    8 1 Отговор
    А тревога за отровните ваксини на Гейтс и чиповете във ваксините дето насила ще ни сложат, има ли??????????? Такава тревога има ли????????
  • 13 Гост

    6 0 Отговор
    Нов трик, за да ни принудят да ваксинираме себе си и децата си.И как пък тези симптоми на короновируса се проявяват само при децата? Но те не умират, а организъм им си създава защита.
  • 14 Гост

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "манаф":

    Да,немците приятно ме изненадват с протестите си против ваксините и Бил Гейтс. Тук, във факти. бг се правят на глухонеми колко много хора излизат например в Щутгарт. По-важно е да ни занимават, че уж руснаците трепали где що видят цивилни в Сирия.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 дива американска мисирка

    5 0 Отговор
    В някои болници в Бълхария отказват преглед ако имаш температура, от вратата на болницата те гонят!
    Нито тест ми направиха нищо!
    Бях на абокат един месец направиих двустранна пневмония!
    Добре че единния от родителите ми работи дълги години в здравеопазването, нямаше да прескоча трапа:(

    Коментиран от #17

  • 17 Иван

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "дива американска мисирка":

    Ако се обадиш на личния си лекар, че имаш температура или не дай си боже суха кашлица много често ще бъдеш лекуван дистанционно по телефона с антибиотици. Излиза, че сме много напреднали и цифровизацията в здравеопазването вече навлиза.
  • 18 user

    0 0 Отговор
    Последното, което прочетох за COVID вируса, е че това са микро роботи с изкуствен произход с инсталиран софтуер, управляван дистанционно чрез безжичните мрежи за комуникация. Всъщност думата микроб означава точно това: микро роб или микро робот. Някои приличат на малки сондички точно като машинки. Мик-роби. Източникът обаче е Обединен Галактически съюз. Малко неофициален е. Има някаква възможност технологиите да са се развили много повече отколкото ни е уведомила официалната власт.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.