12 Май, 2020 07:43 1 559 1

Белият дом: Да изследват за COVID-19 всички старчески домове

  • сащ-
  • коронавирус-
  • старчески домове-
  • възрастни хора-
  • пенсионери

Федералното правителство силно препоръчва да бъдат направени такива тестове

Белият дом: Да изследват за COVID-19 всички старчески домове - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Белият дом препоръчва всички обитатели на старчески домове в САЩ и персоналът в тях да бъдат изследвани за коронавирус през следващите две седмици, предаде AP.

Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс, който е начело на работната група за коронавируса в Белия дом, каза на губернатори по време на видеоконференция, че федералното правителство силно препоръчва да бъдат направени такива тестове. В САЩ жертвите на COVID-19 вече са над 80 000.

Д-р Дебора Бъркс - координатор на работната група, каза на губернаторите да се съсредоточат през следващите две седмици върху изследване на всички настанени в старчески домове, които са един милион души. Д-р Бъркс обяви, че Белият дом ще помогне на щатите, които се нуждаят от това. Старческите домове и възрастните хора досега се очертават като особено уязвими на вируса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.