Last news in Fakti

12 Май, 2020 11:39 2 685 0

Катедралата в Кьолн отваря врати

  • германия-
  • кьолн-
  • катедрала-
  • кьолнска катедрала-
  • коронавирус-
  • мерки-
  • туристи

Най-много 200 души ще бъдат допускани едновременно

Катедралата в Кьолн отваря врати - 1
Снимка: Shutterstock

Кьолнската катедрала, най-известната забележителност в града, отвори отново вратите си за туристи след осемседмично прекъсване заради коронавируса, предаде DPA.

От началото на месеца в готическия храм отново се провеждат църковни служби. Сега църквата постепенно ще стане достъпна за още повече хора, съобщи говорител, като подчерта, че "катедралата трябва да бъде отворена за всички". Но има и ограничения: най-много 200 души ще бъдат допускани едновременно и всички ще бъдат помолени да носят маски, предаде Новини.бг.

Те ще трябва да следват определен маршрут из сградата. Обиколките с туристически гидове все още не са подновени и засега изкачването на известната кула на катедралата остава забранено. Катедралата в Кьолн е една от най-посещаваните църкви в Германия и при нормални обстоятелства посреща между 16 и 20 хиляди души дневно.

Германският канцлер Ангела Меркел подчерта, че хората трябва да продължават да спазват дистанция и да покриват устата и носа си, въпреки че страната облекчава някои от ограниченията, наложени с цел да се забави разпространението на коронавируса. "За мен е много важно да привлека внимание към факта, че навлизаме в нова фаза на пандемията и че сега ще бъде необходимо, при цялото облекчаване на мерките, да се гарантира, че хората ще се придържат към основните правила, т.е. да стоят на дистанция, да покриват устата и носа си и да се съобразяват едни с други", подчерта тя пред медиите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА