12 Май, 2020 12:57 2 664 2

В Атина обмислят свободен достъп до Крит, Корфу и Родос

  • гърция-
  • крит-
  • родос-
  • курорт

Част от хотелите няма да отворят този сезон, а собствениците на известни нощни заведения също не смятат, че е рентабилно да работят през лятото

В Атина обмислят свободен достъп до Крит, Корфу и Родос - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Гръцкото правителство обмисля от 18 май да разреши свободен достъп до големите острови Крит, Корфу и Родос.

Остров Миконос е засегнат силно от отлива на туристи.

Пътуване към гръцките острови в момента е позволено само за сезонни работници с договор от работодателя.

Говорителят на правителството заяви пред гръцка телевизия, че се очаква мнението на специалистите, за да се разреши още от идния понеделник свободно пътуване към трите големи острова Крит, Корфу и Родос.

От Миконос съобщават, че кризата е вируса е нанесла огромни щети на туризма на най-търсения от чужденците гръцки остров. Местният бизнес се съмнява, че тази година на острова ще пристигнат дори и постоянните гости.

В милиони се изчисляват загубите заради анулирани сватби. В последните години остров Миконос привличаше двойки от цял свят за впечатляващи тържества.Само няколко магазина на острова са отворени,няма и туристи поради прекратените круизни пътувания.

Част от хотелите няма да отворят този сезон, а собствениците на известни нощни заведения също не смятат, че е рентабилно да работят през лятото.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Роко

    3 1 Отговор
    В Гърция всички плажове са отворени и всички заведения работят

    Коментиран от #2

  • 2 Гошо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Роко":

    А иначе как е клиенти има ли