Last news in Fakti

12 Май, 2020 13:13 2 343 23

77% от германците смятат, че Китай е виновен за COVID-19

  • германия-
  • китай-
  • ковид-19-
  • ухан-
  • пандемия

Пекин категорично отхвърли критиките към своите действия в отговор на епидемията от американски служители и други държави

77% от германците смятат, че Китай е виновен за COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Огромното мнозинство от германците смятат, че Китай носи поне частична вина за пандемията от новия коронавирус и вярват, че Пекин е излъгал за броя на заразените с Covid-19, пише европейската редакция на Politico.

Според последното проучване на общественото мнение на базираната в Лондон агенция „Редфилд енд Уинтъм Стратеджис“ от 7 май, 77% от респондентите са казали, че Китай носи поне частична вина за вируса, тъй като той се появи за първи път в град Ухан. Според 34% от участниците в допитването, Китай е единственият виновен за здравната криза.

Междувременно 74 процента заявиха, че Китай не е бил честен при съобщаването на броя на заразените.

Китай категорично отхвърли критиките към своите действия в отговор на епидемията от американски служители и други, които обвиниха Пекин, че е информирал света за коронавируса прекалено късно и изразиха скептицизъм към данните за инфекцията в азиатската страна.

Германското правителство постави среща на върха с китайските лидери в центъра на плановете за председателството си на Съвета на Европейския съюз през втората половина на тази година. Форумът трябваше да се състои в Лайпциг през септември, но в момента вече не е ясно дали изобщо ще се проведе, или ще бъде във формат на видеоконференция.

Само 10 процента от анкетираните са поискали по-близки отношения с втората по големина икономика в света, докато 33 процента са за повече дистанция между двете страни. Общо 45 процента заявиха, че искат да поддържат отношенията в сегашното им състояние.

Респондентите широко подкрепиха собствения отговор на Германия на здравната криза, като повече от половината са съгласни с постепенното завръщане към нормалния живот с облекчаването на ограниченията. Според проучването 68 процента от германците смятат, че правителството се е справило добре с кризата и 65 процента одобряват действията на канцлера Ангела Меркел.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха добър ден

    20 8 Отговор
    Ха добрутро !
  • 2 Бай Дончо

    13 9 Отговор
    Аз съм кореняк немец с родословие от град Трън и се присъединявам към мнението.
  • 3 Германците

    18 20 Отговор
    Най-мразим да мислим и верваме на каквото ни кажат от дойче зеле.
  • 4 гост

    25 15 Отговор
    От комунисти до сега нищо хубаво не е дошло !

    Коментиран от #11

  • 5 Дядо Вангел

    10 16 Отговор
    Е според Бай Ганьовците в сайта, това са лъжи и инсинуации, те знаят всичко и имат шпиони, които им снасят директно от кухните на Сорос, Рокфелер и Бил Гейтс. Бай Ганя псува и ругае всички и си иска комунизма, опашките за банани и портокали, празните щандове и да краде от ТКЗС-ТО, Бай Ганя мрази успелите българи, за него те са крадци, които са откраднали неговите пари. Как са ги откраднали и какви пари, не е ясно, важното е да има обект на омраза. И те така, китайците са невинни, всичко идва от Америка, една жена казала на вуйчо ми...
  • 6 Сандо

    17 8 Отговор
    Значи пропагандата си е свършила работата.Да живее и пребъде ДВ!
  • 7 zazutam

    12 3 Отговор
    а има ли смисъл да се пита
    те са го изпуснали
    а кой го е поръчал и колко още такива по опасни
    и страшни вируси се създават още и още
  • 8 Госта

    9 11 Отговор
    Абе само атомна бомба ще оправи Китай!

    Коментиран от #9

  • 9 ANGKOR WARRIOR

    11 2 Отговор

    До коментар #8 от "Госта":

    А родната ти Африка поне 20
  • 10 Пламен

    9 3 Отговор
    Тя и жена ми така мисли и като я питам защо отговаря:- по телевизията го казаха

    Коментиран от #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Груйо

    8 6 Отговор

    До коментар #10 от "Пламен":

    Жена ти явно е по умна от теб. Ти откъде черпиш информация, от троловете във форума ли? 😆😆
  • 13 Чепа

    10 3 Отговор
    Ало, модератора, що ме изтри бе? Написах, че герб и Борисов са комунисти - какво, не е ли вярно? Ми прочети им биографиите, в Уикито ги има, и го пише черно на бяло?

    Коментиран от #14

  • 14 Модератор

    9 5 Отговор

    До коментар #13 от "Чепа":

    От една страна си прав, но от друга не. Те ясно са се разграничили от комунистическата идеология. За жалост обаче са запазили практиките от комунизма да се краде безогледно. Като цяло обаче навремето нямаше шанс да се издигнеш в обществото без да си член на БКП. Така че много свестни и кадърни хора ставаха членове на партията по принуда. Да не говорим че нас от малки ни промиваха мозъците с комунистите идеали, от чавдарчета, пионери, комсомолци и т.н. жестока пропагандна машина.

    Коментиран от #15

  • 15 така е

    7 1 Отговор

    До коментар #14 от "Модератор":

    Прав си! Цецка Цачева ако не беше станала партиен член,щеше да си остане стругарка. След промяната на вятъра,ако не беше станала демократка,щеше да се върне към стругарството. Такава е идеологията на всички от Герб. С комунистите комунисти ,с демократите демократи ,и все на държавната софра...
    За да останат на държавната софра е ясно,че трябва да се разграничат от предходната идеология-в случая "комунистическа",иначе трябва да работят,а и нямаше да има тераси,балкони,апартаменти с асансьори.
    Ето за какво е разграничението.
  • 16 Borislav Popov

    6 3 Отговор
    Ми те рушлямците и аятоласите така защитаваха навремето, и иначе
    допоследно и лъжеха, че украинците били свали собствения си пътнически самолет.

    Коментиран от #20

  • 17 fatal bazooka

    6 2 Отговор
    Започва да става много интересно .От начало Америка сега Германия ,като се има на впредвид манталитета на Меркел ......това е жена която аз лично уважавам.Скоро ще разберем.
  • 18 Само.. ..

    5 8 Отговор
    Само една държава е виновна за първата световна война, само една държава е виновна за втората световна война, само една държава е хвърляла в пещите като обикновен кюмюр хора., само една държава в лицето на доктор Менгеле си е правил чудовищни експерименти с хора, само една държава е постигнала развитие използвайки труда на трудолюбивите турци., благодарение на същата Европа е залята с негри.. Как стана така че същата тая спечели и започна толкова бързо производството на обдишващи апарати и маски. Защо под нейния натиск за ограничения в здравеопазването вРим е затворена най модерната болница в света за белодробни заболявания. FORLANINI "" с 2500 легла, сега превърната на зграда призрак. Същите тези сега ще ми се афишират като спасителите на Европа от лошия Китай. Аз пък си мисля че вируса е НЕМСКИ. Великия Аристотел е учил учениците си да подлагат всичко на съмнение.
  • 19 1989

    4 2 Отговор
    Защо зад Си Дзипин са руски военни! Тази снимка не е ли внушение! Много плитко!
  • 20 Фарадей

    1 3 Отговор

    До коментар #16 от "Borislav Popov":

    Кой от всички свалени от украинците,че света им загуби бройката?!
  • 21 Ivan

    0 1 Отговор
    "Ако вярваш на всичко което четеш значи че си грешно информиран"
  • 22 плевен

    5 0 Отговор
    Когато едно животно прилича на котка и казва "мяу", то това си е котка. Когато до сами Ухан има биологична лаборатория, в която китайците не пускат проверяващи, то явно там не произвеждат лютеница.
  • 23 Мислител

    1 0 Отговор
    Аз пък мисля, че германците са виновни за 300 години войни в Европа, за няколко стотин милиона жертви, за създаването и разпространението на амфетамина, за дефектните си превозни средства, за просташкия си нрав и педифилията. Китайците да тичат с/у тях няма да им стигнат поразиите.