Last news in Fakti

13 Май, 2020 13:11 1 710 7

Французите от скука са пушили повече по време на карантината

  • пушачи-
  • франция-
  • цигари-
  • коронавирус-
  • карантина-
  • скука-
  • алкохол

За сметка на това французите са намалили алкохола

Французите от скука са пушили повече по време на карантината - 1
Снимка: Shutterstock

По време на карантината французите са намалили консумацията на алкохол, но са пушили повече, показва проучване на Националния институт по обществено здраве. Пушачите признават, че са пушили средно по пет цигари повече на ден. Те обясняват този факт със скука или стрес, причинен от изолацията.

Как изглежда Франция непосредствено след отпадането на част от ограниченията? Шанз-Елизе може и да е неузнаваема без тълпите туристи, но с отварянето на половината магазини прочутата улица се изпълни с хора. Разходките в Париж са разрешени, но не и струпването около Сена. Речни патрули следят за спазването на реда и забраната за консумация на алкохол по бреговете, предаде БНТ.

Вместо евродепутати в костюми и техните сътрудници, в Страсбург се срещат хора в бели престилки. Сградата на Европейския парламент беше превърната в огромен център за тестване за COVID-19 с капацитет до две хиляди теста на ден. А в департамента Дром се тревожат от връщането на децата в училище. И си направиха класни стаи на открито - в гората, с родители в ролята на учители. Местните власти също не са готови да отворят училищата.

"Дезинфекцията за мен не е вариант, защото е много сложно и трябва да се спазват редица изисквания. Освен това не искаме да излагаме децата и учителите на риск. Трудно е да накараме и родителите да ни се доверят", каза Бернар Брюне, кмет на Монмейран. Все пак дискусии по въпроса ще има до 2 юни, когато е следващата фаза от вдигането на ограниченията във Франция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 всеки с пороците си

    6 0 Отговор
    А в САЩ пиха белина, колкото обикновено пият за цяла година.
  • 2 Даммммм

    6 0 Отговор
    А па ние се спиртясахме вече.Сигурен съм,че у нас по време на карантината от пиене умреха повече хора -отколкото от коронавируса.
  • 3 Ироничен

    6 0 Отговор
    И тук пушихме, но без да намаляваме алкохола.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ми много ясно.

    4 0 Отговор
    Трудно е с дистанционен контакт да пиеш с приятели.Всички на скайпа 😁🍻.Лелелееее дано остане само спомен ,никога повече.

    Коментиран от #6

  • 6 аха

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Ми много ясно.":

    Те го гласят за вечни времена ти спомен: СА с петрола пред фалит, авиокомпаниите и производители на самолети също, автопроизводители складират коли където им падне и т.н.

    Коментиран от #7

  • 7 Може би там някъде е ключа на палатката.

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "аха":

    Така или иначе вече има коли със слънчеви батерий.Ако трвбва да ни върнат години на зад с каруците ОК. Нека да мислят онези от горе кое е най добре за да спасим планетата.Само да не сме затворници в собствените си домове.А проблема с петрола тепърва предстои,не само заради короната.Колите вероятно ще пуснат и самолети със слънчева енергия.Иде друга ера.