Last news in Fakti

13 Май, 2020 14:15 2 638 16

Русия: САЩ се опитват да се възползват от COVID-19

  • сергей лавров-
  • русия-
  • сащ-
  • коронавирус

САЩ да наложат своята гледна точка за света

Русия: САЩ се опитват да се възползват от COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

САЩ и техни съюзници продължават с опитите да се възползват от ситуацията с COVID-19, за да наложат своята гледна точка за света. Това е казал руският външен министър Сергей Лавров, предаде ТАСС.

Първият дипломат на Москва е провел телефонен разговор със своите колеги от Шанхайската организация за сътрудничество (Русия, Китай, Казахстан, Узбекистан, Таджикистан и Киргизстан). "Ние констатираме, че дори в условията на пандемията, която е обхванала Земята, нашите колеги от Вашингтон и някои техни партньори не спират с опитите си за ескалацията на напрежението в света. В САЩ и другите страни желаят да се възползват от ситуацията и да наложат на света нови, техни си, правила", е посочил още той.

Външният министър се е спрял и върху икономическите последици от кризата с коронавируса. "Според експерти обемът на световната търговия може да спадне с до 30 процента. Ето защо би било добре да обсъдим и някои въпроси за задълбочаването на сътрудничеството между нашите страни", е допълнил Лавров. Министърът на външните работи на Русия също е казал, че страната му ще бъде домакин на среща на Шанхайската организация за сътрудничество в края на юли, предаде Новини.бг.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    13 3 Отговор
    Изкривена информация за изказването на Лавров..
  • 2 Дамммм

    24 7 Отговор
    САЩ винаги са били лицемери и алчни-от всичко искат да имат полза-и само долари са им в главата...
  • 3 ТтттТ

    23 6 Отговор
    Долните амери искат само те да доминират и цял свят да подчинияват.Е няма как да стане
  • 4 Точно

    20 6 Отговор
    Американски мръсници.
  • 5 читател

    1 10 Отговор
    не бъдете елементарни, светът е в пандемия..

    Коментиран от #16

  • 6 В.В.

    14 4 Отговор
    Ретуширана информация,,И без Корона,Сащ подлагат света на манипулации,опити,кражби,провокации, и т.н.Това всички го знаем Г-н Лавров..За момента не намират балък ,който да нападне РФ...и това ги влудява...И си го изкарват на съюзниците...от НАТО..Събират вноски ,,по 2,или 3 млд...А може и повече...Зависи от зора. ...Тъй ще е...
  • 7 В .В.

    2 6 Отговор
    Все пак Америка е фърст,,Пари трябват,,, Нашият стандарт е много висок. .И затова трябват,много пари.Много!!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Teresa Mendoza

    4 9 Отговор
    Хехе😂 Шанхайската организация за сътрудничество (Русия, Китай, Казахстан, Узбекистан, Таджикистан и Киргизстан).Като ги прочете човек тези и му става ясно за какво иде реч-СТИГА са плюли по Америка .Показват колко са безсилни ......

    Коментиран от #15

  • 10 Експерт

    3 8 Отговор
    Вярно е,китайците направиха вируса и го изнасят с тонове по света,но американците ще направят пари от това,защото Тръмп е бизнесмен,а Путин е просто едно бивше ченге и понеже цената на нефта и газта се срина Русия влезе в невъобразима криза и сега не могат да се измъкнат и се чудят защо китайците са толкова напреднали технически,воено и икономически,като застрашават целият Свят с 5Г мрежата и даже Илон Мъск работи за тях,като изстрелва спътниците Старлинк с които иска да покрие небето за да не се вижда Луната и китайците да не могат да отидат там преди американците,понеже те ще ходят с неговата Голяма Ракета и всичко това притеснява руснаците,защото разбраха че изпуснаха влака(за Луната) и не само.

    Коментиран от #12

  • 11 Браво,👏 пич.Точно,ясно и кратко.

    4 0 Отговор
    Жалко обаче че има много умственно недоразвити и хора в кома .Които не приемат реалността за факт.
  • 12 Гербав трол

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "Експерт":

    Намали белината защото почваш да пишеш несвързано - толкова много глупости на едно място не съм виждал.

    Коментиран от #13, #14

  • 13 А ти ходи

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Гербав трол":

    Се се запали и млъкни .
  • 14 Да не ти духна в лицето

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Гербав трол":

    Ще вземеш се подпалиш.😂😂😂😂 Нали си с дефект.
  • 15 Я ги прочети пак

    0 4 Отговор

    До коментар #9 от "Teresa Mendoza":

    - ако можеш да смяташ, сметни площта и населението им, ако имаш поне малко информация, погледни какво и колко произвеждат... и сравни сметките с европейския съюз...
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.