Last news in Fakti

13 Май, 2020 14:35 2 119 12

Иран: Администрацията на Тръмп е най-лошата в историята

  • иран-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • хасан рохани

Иран се справя с най-лошата американска администрация

Иран: Администрацията на Тръмп е най-лошата в историята - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Иранският президент Хасан Рохани нарече администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп най-лошата в историята на тази страна. Той обясни това в изказване по време на заседание на кабинета, като речта на Рохани е излъчена и по държавната телевизия, съобщават "Техеран Таймс" и ТАСС.

"Както и другите страни, Иран се бори с пандемията от коронавируса, но никоя държава не е била под санкции на САЩ повече от две години. Иран се справя с най-лошата американска администрация. В Съединените щати не е имало такъв Бял дом. Толкова безчовечен, жесток и некомпетентен", коментира той, предаде News.bg.

"Вижте държавния секретар на тази страна. Той е напълно незапознат с основите на политиката", допълва Рохани. "Това е първият път в историята на Америка, американски служители да убият високопоставен военен командир и те направиха това с наш командващ. Също така администрацията на Тръмп възпрепятства вноса на медицинско оборудване в Иран на фона на пандемията. Това е безпрецедентно в историята", добави той.

По-рано в сряда, по време на официално посещение в Израел за анексията на Западния бряг, държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви, че Иран продължава да разпалва терора по целия свят дори по време на пандемията COVID-19. Парламентът на Иран одобри проектозакон, който включва мерки срещу Израел. Сред тях са и откриване на иранско консулство или посолство в Йерусалим, с което Ислямската република ще представлява интересите си пред палестинското правителство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Агент Харолд

    7 3 Отговор
    Това е като комплимент, щом като идва от Иран
  • 2 В .В.

    0 7 Отговор
    Вече следва да назначат от Иран нов УС.секретар...Ще реват яко в Сащ...Естаблишмента ,си търси врагове,иначе няма да блесне в окото на избирателите...За да се обедини великата американска нация трябва ни външен, враг...Подчертавам ,, Външен,,
  • 3 Teresa Mendoza

    8 4 Отговор
    Напротив Тръмп е много търпелив ЗА СЕГА. Трябва да има най-после един край .Това не може да продължава безконечно.Иран не сапрели ,да не забравяме и 11 септември 2001 година.
  • 4 Помните ли думите на Тръмп

    2 3 Отговор
    Когато спечели изборите: ”America First” !
  • 5 Сандо

    6 2 Отговор
    Не е хубав този песимизъм.Бъдете оптимисти - може и по-лоша админстрация.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Браво

    3 6 Отговор
    То се вижда от много време. 5 години не могат да накарат Портокала да си покаже данъчна декларация и всичко което трябва по закон. Уволни маса съдии. Всеки който пречи - аут. Няма такъв прецедент в историята. Факти.бг, напишете какво се случва от вчера насам. Интересно е много!!

    Коментиран от #8

  • 8 КироП

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Браво":

    Тръмп не е длъжен да показва на медиите данъчните си декларации, а данъчните служби със сигурност знаят колко и какви данъци е платил и има да плаща. В Америка ако от нещо не можеш да избягаш това са данъците.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Реалист

    3 0 Отговор
    Те пък тез примати са цъфнали и вързали с тяхната диктатуро-демокрация, че почнаха и оценки да раздават. Засега още никой не се е и замислил да имигрира натам, а всичко живо за Америка мечтае. Затова първо нека си оправят тяхната кочина, а чак след товада ръсят мозъци и акъли...
  • 12 без чалма

    2 0 Отговор
    И още по-лоша администрация да има в щатите от тази в момента, то тя пак ще е на светлинни години по-добра от долната диктатура на чалмите. Абсолютното дъно на една човешка обществена система е диктатурата!