13 Май, 2020 16:23 1 959 0

Южна Корея: Не планираме връщане към правилата за социално дистанциране

  • южна корея-
  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • пандемия

Здравните власти казват, че се придържат към принципа за разхлабване на ограниченията, ако дневният ръст на заразените е под 50

Южна Корея: Не планираме връщане към правилата за социално дистанциране - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Южна Корея обяви днес, че няма непосредствени планове да възстанови правилата за стриктно спазване на социална дистанция заради появилите се нови случаи на заразяване с коронавирус, свързани с нощни клубове в Сеул, предаде Асошиейтед прес.

От министерството на здравеопазване казаха, че е необходимо повече време, за да проучат подробностите около регистрираните напоследък по около 30 нови случая на ден, предава БТА.

Днес бе съобщено за 26 нови заразени. 20 от тези хора са посетили нощни клубове в район на столицата, където бе открито ново огнище на заразата.

Миналата седмица южнокорейското правителство смекчи правилата за социално дистанциране. Здравните власти казват, че се придържат към принципа за разхлабване на ограниченията, ако дневният ръст на заразените е под 50 и ако броят на непроследимите случаи възлиза на под 5 процента от всички случаи.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА