Last news in Fakti

14 Май, 2020 11:00 8 992 66

Русия е уплашена

  • русия-
  • вциом-
  • коронавирус-
  • проучване-
  • уплашена

Спокойствие запазват само 7 процента от руснаците

Русия е уплашена - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

По време на коронавирусната пандемия Русия е уплашена. Това показват данните от ново проучване на Всеруския център за изследване на общественото мнение (ВЦИОМ), предаде „Комсомолска правда”.

Социолозите определиха от какво най-много се страхуват руснаците по време на карантинната ситуация заради COVID-19. По данни на университета „Джонс Хопкинс” Русия е на второ място в света, след САЩ, по потвърдени случаи на коронавирусна инфекция. Над 242 хиляди са заразените в Русия.

Новото проучване на ВЦИОМ показва, че 85-87% от руските граждани са разтревожени, докато спокойствие запазват само 7-10%. Експертите от центъра посочват, че в подобна ситуация човек трудно може да запази олимпийско спокойствие. Анкетираните показват и оптимизъм, защото броят на смъртните случаи не е висок и това само по себе си е повод за оптимизъм.

За гражданите пандемията и кризата са като абстрактни понятия, защото научават за тях от телевизията. ВЦИОМ посочва също, че хората, които прекарват повече време в интернет, са по-склонни да проявят паническо поведение. Мнозинството анкетирани са готови да спазват изолацията и мерките, наложени от правителството. Хората най-много се опасяват да не се увеличат цените на стоките. Руснаците също така се тревожат ситуацията с коронавируса да не излезе извън контрол, както и да не загубят своята работа.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    43 26 Отговор
    Така се контролират масите най- добре.Като са полу гладни и уплашени ще вярват на 100 % на правителството.

    Коментиран от #3, #6

  • 2 Рошко

    65 38 Отговор
    Русия е в шок, нокаут, тя никога няма да се изправи, мечката никога няма да се събуди, аман от гръмки заглавия, и гаргите вече не може да изплашите

    Коментиран от #24

  • 3 Кокорчо🙄

    26 12 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    Като в бг то ли?
  • 4 Ами то

    70 36 Отговор
    Руснак трудно ще го уплашиш- историята го е показала--та такива изследвания са малко тъпички

    Коментиран от #11, #33, #55

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ееее

    20 33 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    Просто си нямат като нашите прези и вице подплатени с Мънгаров доцито. Да им обяснат на тея, че таков вирус е невъзможен както и животно с дълга шия с име жираф.
  • 7 На дедо ви дедо му

    48 18 Отговор
    За сметка на това новите ни братя са безстрашни - капитан Америка ги води, супермен го варди от едната страна, Рамбо от другата, а спайдермен разрива труповете. Единствения проблем е човекът-чехъл, който дебне човека пояк по кюшетата.
  • 8 Blackthorn

    33 21 Отговор
    По принцип ви уважавам като медия, но за тази откровена провокация искам да ви попитам "Нямате ли срам??"

    Коментиран от #12, #25

  • 9 уплашена да не свърши

    20 7 Отговор
    Водката в магазина ли ?
  • 10 лично

    38 20 Отговор
    Русия не е уплашена и това се знае.Тези жалки писания за противопоставяне Русия и сащ,са излишни. Русия се справя сама без да иска помощ от нито една страна/пази Боже от сащ или България/.Щатите са обхванати от корона вируса защото не могат да се справят ,а и нямат адекватно лечение.Да пият дезинфектанти по препоръка на смешника Тръмп, оказва че американците са повече от неадекватни и ниска елементарна медицинска култура.Това не важи за Русия.Като страна с много добри лекари/вирусулози,микробиолози,инфекционисти,пулмолози,епидемиолози/ще овладее епидемията .Обаче за целия свят важи преболедуване от корона вируса на 70-80% от населението.Откриването на ваксина ще стане по -бавно.И не пишете глупости за страх,униние,недисциплинираност.Русия се бори сама ,а щатите обвиняват други страни за епидемията ,вместо да си лекуват болните.

    Коментиран от #44, #50

  • 11 Ха-ха

    17 12 Отговор

    До коментар #4 от "Ами то":

    Да,особенно манипулирани статейки на един прост Джамбазов!
  • 12 Шекспир

    19 9 Отговор

    До коментар #8 от "Blackthorn":

    :))Че те половината им статии са провокативни
  • 13 Соросоиден фейк

    21 14 Отговор
    НИЩО ПОДОБНО НЕ Е ПУБЛКУВАНО В КОМСОМОЛСКА ПРАВДА!
  • 14 И защо

    5 15 Отговор
    ...да се страхуват, като починалите са около 40 пъти по- малко от тези в Сащ.?! Да се сграхуват от собствените си респиратори, които гърмят и убиват повече от вируса.
  • 15 Д-р Дулитъл

    21 8 Отговор
    Според ФайнейшълТаймс и Ню Йорк Таймс смърните случаи в двата най големи града се занижават със 70% . Те са провели разговори с кметовете ,както и с лекари.

    В останалата част на Русия ситуац3ята е по зловеща.

    Тия публикации предизвикаха истеричен пристъп в Мария Захарова.
  • 16 В .В.

    16 17 Отговор
    Никой не може да уплаши Русия, на Путин.
  • 17 Киро

    16 21 Отговор
    Треперете, пияни ватници!

    Коментиран от #20

  • 18 В .В.

    24 13 Отговор
    Никой не може да уплаши Русия, на Путин. ,,В Сащ ,които са в ,, Матрицата,,само като чуят за Русия и Ковид... се самоубиват. От сенатор Маккейн с Любов....
  • 19 БРЦК

    16 10 Отговор
    Сащ ще дават оценка за положението в Русия . Все едно Бойко като казва че сме цъфнали и вързали АЗ да му вярвам АБСУРД
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Кочината на Злото издъхва в зловоние

    16 18 Отговор
    Хахаха! Няма абсолютно никакво значение, че, начело с подземното джудже, руснаците са се насрали от страх. Напълно основателно.
    Важното е, че бессмертният полк се превръща в близо 100 милионна армия. От зомбита.
  • 22 Червен Кольо

    15 22 Отговор
    Ами как няма да са уплашени като джуджето от 40 дена се крие в бункера, говорителят Песков е болен, броят на починалите се манипулира, респираторите руско производство гърмят и правят пожари а безработицата расте. Единствено задунайските руски роби се правят на без страшни, щото е далеч от тях.

    Коментиран от #28, #30

  • 23 Човек

    18 8 Отговор
    Който от време на време влиза в рускоезичния Интернет ще разбере как руснаците масово се шегуват, че след като са преживели 90-те години на Елцин и оцеляли, никакъв вирус не може да ги уплаши. Някой е взел парички за проучване, което има една единствена цел-да всява паника. А пък авторът също няма никакво понятие как реагират руснаците на короновируса и мерките, които се прилагат.

    Коментиран от #32

  • 24 Гост

    14 11 Отговор

    До коментар #2 от "Рошко":

    За втори път тази седмица ни проповядват колко е зле положението в Русия само при 2000 починали от короновируса и как всички там треперят от страх.

    Коментиран от #27

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Гербав трол

    16 13 Отговор
    Алоо соросоидните тролчета четете ли или като прочетете в заглавието Русия и почвате да плюете.

    Руснаците не ги е страх от този измислен вирус а нaй-мнoгo ce oпacявaт дa нe ce увeличaт цeнитe нa cтoкитe кaктo и дa нe зaгубят cвoятa рaбoтa.

    В България вече нямаме тия притеснения - цените на стоките вече се вдигнаха и 300 000 вече загубиха работата си.
  • 27 Истината

    11 10 Отговор

    До коментар #24 от "Гост":

    Данните за починалите се манипулират товарищ!

    Коментиран от #31, #34, #64

  • 28 Гост

    14 7 Отговор

    До коментар #22 от "Червен Кольо":

    Да ти завиди човек на зрението как от мижавата си панелка контролираш местоположението на Путин във всеки един момент н денонощието, а също така и респираторите в Русия.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Сорос

    8 13 Отговор

    До коментар #22 от "Червен Кольо":

    Браво моето момче точно по опорките караш - ще има бонуси и ако някой ти каже че в Америка сме много зле не му се връзвай. Трябва да се внушава че Русия е много зле и всеки момент ще рухне а Америка е най-добрата
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 гост

    9 16 Отговор

    До коментар #23 от "Човек":

    Ти в кои "рускоезични" форуми четеш , в кремълските ??? Щото аз пък в другите други работи чета и не са въобще "шеговити" !!! И ето тук малко цифри ще дам за тия "невярващите" !!! В Раша в момента умират по 6 000 (шест хиляди) човека НА ДЕН !!!! ВСЕКИ ДЕН !!! От "обща смъртност !! Само дето миналата година по това време общата смъртност е била под 5 000 на ден !!! Общо от началото на годината са умрели над 748 000 при население 146 милиона , сравнено с 213 000 в 60 милионна Италия и 148 000 в 45 милионна Испания , най-засегнатите от короната !! Тоест два ПЪТИ ПОВЕЧЕ на милион население !!! И пак повтарям с 20% повече спрямо миналата година !! Знаеш ли какво излиза , че в сметките на Кремъл се губят едни близо 150 000 умрели от "обща смъртност" !!!! Жалкото е само , че русопитеците в България не ги писаха "доброволци" в Москва , да видят от първо лице ще са уплашени или не !! Които оживеят де , което значи малко , ама поне още по-малко ще се върнат да драскат простотии по нашите форуми !!!!

    Коментиран от #35, #60

  • 33 Xxx

    14 12 Отговор

    До коментар #4 от "Ами то":

    Само 7 процента от руснаците не са уплашени и разбира се нашите героични русофили представящи се за руски патриоти, което дефакто си е национално предателство защото за да си руски патриот трябва да си руснак, а ако си българин не можеш да бъдеш руски патриот защото това е национално предателство! Та на тях им пука за руснаците защото нямат роднини там и един особено нагъл русофил тук, дето всеки ден спори, че бройката на измиращите руснаци била нищожна защото, видиш ли, американците мрат повече. Но ако този глупав човек изтърси тази глупост пред българо-руснак, които има роднини в Русия или болни, или починали там от грипа, ще си събира на минутата зъбите в радиус от 10 метра минимум, защото българо-руснака няма да слуша тази глупост, ЧЕ БИЛА НОРМАЛНА БРОЙКАТА НА ИЗМИРАЩИТЕ РУСНАЦИ дори и за секунда, А ЩЕ МУ СМАЧКА РУСОФИЛСКАТА ГЛАВА.

    Коментиран от #36

  • 34 Гост

    8 9 Отговор

    До коментар #27 от "Истината":

    А ти по някакъв магичен начин имаш достъп до истинските данни за починалите. Бързо трябва да информираш Навални, за да направи някой блог по твое разследване. За сега либернята в Русия няма такива обвинения срещу Кремъл. Сигурно защото в болниците работят достатъчно техни представители и знаят истинското положение.

    Коментиран от #37

  • 35 Човек

    8 6 Отговор

    До коментар #32 от "гост":

    Забравил си да споменеш източника си на тези симпатични цифри. Или си опитал да ги запомниш от последния сън преди събуждане? С толкова много радост как населението с подобни темпове на смъртност в Русия съвсем ще се стопи, предполагам, че дори не знаеш руски език, но по някакви си свои лични причини си жестоко обиден на тази страна

    Коментиран от #38

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Истината

    7 3 Отговор

    До коментар #34 от "Гост":

    По интелигентните хора четат в чужди, включително и руски сайтове. Методиката на Световната Здравна организация, по която се води статистиката да жертвите на коронавируса не се прилага в Русия и това е потвърдено от руските власти. Например, починали болни с коронавирусна инфекция и със съпътстващи заболявания се представят като жертви на тези заболявания. Така броят на жертвите в Русия е с 60-70% по нисък от истинският.

    Коментиран от #39

  • 38 гост

    4 3 Отговор

    До коментар #35 от "Човек":

    Веднага бих ти дал линкове поотделно за държавите , които съм споменал , но естествено ще бъдат изтрити !!! Сайта се казва кънтриметерс инфо , ако можеш да го напишеш на английски и е световно признат за достоверен източник за такива данни за всички държави в света !!

    Коментиран от #42, #46

  • 39 гост

    4 5 Отговор

    До коментар #37 от "Истината":

    Всъщност със 600-700 % !!!
  • 40 Максим

    7 5 Отговор
    Джамбазов се е потрудил на снимката да има и изображение на Ленин!? Един вид да повярваме, че тази тъжна жена с маска е точно рускиня, а не италианка например и тя олицетворява целия,, уплашен "руски народ. Евтин пропаганден трик.
  • 41 хахаха

    10 6 Отговор
    в заглавието Русия е уплашена, ама в текста се казва, че 87% са разтревожени... РАЗТРЕВОЖЕН не значи УПЛАШЕН...манипулатори смешни...

    Коментиран от #43

  • 42 Човек

    6 4 Отговор

    До коментар #38 от "гост":

    Чакай малко. Дали си толкова наивен да вярваш, че англоезичните сайтове имат истинска престава за заболелите и умрелите в Русия от короновирус? Във всяка болница и по време на всяка аутопсия присъствуват техни агенти?

    Коментиран от #49, #51, #52, #56

  • 43 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #41 от "хахаха":

    Растевожени наистина има. Но не от самата епидемия, а от продължителното строенето в къщи без пари или от възможно уволнение от работа.
  • 44 Доффтор

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "лично":

    А
    Вие що пишете неверни неща.
    Те, ако бяха адекватни доктори политици и др.отговорни фактори нямаше да плъзне заразата така стремглаво.
    Щеше да си е като при нас, умножено 15 пъти спрямо населението.Всяка глупост се наказва в крайна сметка.
  • 45 Експерт

    3 4 Отговор
    Другарят Ленин каза навремето "електрификация+съветска власт=комунизъм" и показа на света че руснаците не се страхуват от електричеството и наложи комунизма като основна доктрина,но сегашна Русия не е СССР и руснаците вече са разглезени от придобивките на цивилизацията и разнасят разни китайски смартфони,които китайците усложливо им пробутват на дъмпингови цени и скоро ще им изградят 5Г мрежа с която окончателно ще ги стиснат за гърлото,както смятат да направят с целият свят и затова руснаците са уплашени,защото китайците са на всеки километър,на всеки ъгъл от Ванкувър до Владивосток,а за Москва и Санкт-Петербург да не говорим,което е част от пъкленият китайски план за световно господство,което почва с новият път на коприната и ще приключи с заселването на Сибир от китайци,които ще го превърнат в един огромен Световен Търговски център Илиянци.

    Коментиран от #47

  • 46 Случаен превоз

    5 2 Отговор

    До коментар #38 от "гост":

    Кънтриметерс инфо да не е от клуба на La strada или онези Billing котки?
  • 47 Гост

    5 4 Отговор

    До коментар #45 от "Експерт":

    Колкото и да разтягаш локуми за електрификацията по времето на Ленин не познаваш руснаци. Не си се срещал с тях в реалния живот. Не бъркай разглезените навалнята, които изпитват ужас като получат призовка за армията с останалите руснаци,които знаят две и двеста как да оцеляват в кризисна ситуация.
  • 48 Слава

    5 3 Отговор
    Аз вярвам на таварищ Путен Корона вируса не може да заразява руснаци
  • 49 гост

    6 5 Отговор

    До коментар #42 от "Човек":

    Чакай малко , дали си толкова наивен да смяташ , че всички които не са съгласни с кремълските опорки са "неинформирани и лъжци" ???? Цифрите които съм дал са за ОБЩА СМЪРТНОСТ и са на база издадени смъртни актове в тези страни !!! Което не може да се скрие или "тълкува" по друг начин освен УМРЕЛИ ХОРА !!!! И се следи в реално време и не се оспорва дори от любимата ти Раша !!! За умрелите от корона всеки може да си направи изводи и те са доста по-различни от официалните , за твое и на всички путиноиди съжаление !!!
  • 50 факти

    6 4 Отговор

    До коментар #10 от "лично":

    Поредното коми-русофилче с промито мозъче си.Като се пише за русия нещо грам не ви изнася на изменниците.В САЩ е много по-лесно да се разнесе вируса и да стигне до там,защото населението е доста гъсто,хората пътуват изключително много ,а и е най-голямата туристическа дестинация в света.И за какво здравеопазване и медицина ни говориш в русия ,като руското здравеопазване е едно от най-лошите в света,а лекарите им са едни от най-неадекватните.Всичко е мизерия ,като започнеш от болниците ,та стигнеш до неадекватните им лекари ,които все още не могат да различат пневмонията от коронавируса.Да не говорим,че данните се крият и реално заразените са поне 10 пъти повече.Говориш и ,че няколко американеца изпили дезинфектант...Еми има и такива навсякъде ,само дето русия е държава в която от край време и постоянно в болниците постъпват индивиди препили със Самагон,препарати за вани и антифриз.Не сравнявай бедна и изостанала държава като русия с най-развитата страна във всяко отношение на тоя свят - САЩ.

    Коментиран от #61

  • 51 гост

    7 1 Отговор

    До коментар #42 от "Човек":

    Още малко обяснения за неграмотни русопитеци !!! Данните за обща смъртност , които със цитирал са подадени от самите ОФИЦИАЛНИ руски власти , както и от властите в останалите страни , които сами са се съгласили да предоставят тези данни на база международни споразумения !!!! НИКОЙ в Раша не отрича данните за обща смъртност , само твърди , че тя е по-други причини !!!! Така че поне не се напъвай да оборваш неща , с които дори любимците ти са напълно съгласни !!!!
  • 52 гост

    8 1 Отговор

    До коментар #42 от "Човек":

    Също да ти кажа за България , да не кажеш , че гледам само Раша !! В България от началото на годината са умрели 38600 човека или грубо 300 човека на ден , което е с 2-3 човека на ден ПО-МАЛКО в сравнение с миналата година , но и населението е намаляло с над 50 000 , така че общо взето е същото !!
  • 53 дърво за москалите

    10 3 Отговор
    Не ,че са уплашени ,ми направо са се обос рали ама не им прави впечатление щото това им е обичайното състояние
  • 54 мразя руските говеда

    3 3 Отговор
    Говедарите не са се уплашили,а направо са се насрали до ушите !
  • 55 култура ми янко

    6 4 Отговор

    До коментар #4 от "Ами то":

    Не е никак трудно - като се разхвърча кайма в Сирия 500 руснака дружно се на аха

    После пелтечеха от страх
  • 56 гост

    6 1 Отговор

    До коментар #42 от "Човек":

    Също да ти кажа и за САЩ , дето толкова ги оплаквате !!!! От началото на годината са умрели 1011 000 при 334 милиона население , тоест 3026 човека на милион , сравнено с 748 000 на 146 милиона или 5123 на милион в Раша !!!! Даже да оставим короната настрана , макар че въобще не е без значение , кой е за оплакване , бе чекисти набедени ??
  • 57 ПЕНКО

    4 5 Отговор
    ЩОМ РУСНАЦИТЕ СА ТОЛКОВА ПЛАШЛИВИ - ЗАЩО ГОСПОДАРСКИЯТ -МИЛИАРДЕРСКИ В ДОЛАРИ -ЗАПАД - ГО Е "СТРАХ "ОТ ТЯХ !?!? ТА- КОЛКО СА УМРЕЛИТЕ ОТ "КОРИТО" В РУСИЯ И КОЛКО ВЪВ ВЛАДЕЕЩИЯ ФИНАНСОВИТЕ СИЛИ - "ЗАПАД" -БЕЗ СРЕДНО -ЮЖНО -ИЗТОК И ДАЛЕЧЕН ИЗТОК- МАНГИЗЕН РЕСУРСЕН !?!?!?!?

    Коментиран от #58

  • 58 Карлуково

    3 1 Отговор

    До коментар #57 от "ПЕНКО":

    Трябваше да питащ лекуващия доктор тази сутрин на визитацията
  • 59 ХА ХА ХА

    7 0 Отговор
    Пичове, 100% от нормалните хора по света са уплашени да не си загубят работата (Русия, Америка, Китай и тн)! Нещо не разбрах каква е новината.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 koly

    3 1 Отговор

    До коментар #50 от "факти":

    А какви готини уаз-ки имат за линейки .На болните трябва да се бие тетанус преди да ги качат в тях.
  • 62 Я покажете на ленин ролс ройса

    1 0 Отговор
    Да се убедите как не спи и само пътува до офиса да мисли за вашето добро 😂😂😂😂😂
  • 63 Бат Мишо

    0 2 Отговор
    Там нейде 400 метра под земята и 300 метра под леда и още 700 под него под водата има едно тъмно място с 1 червено копче и 1 човече до него ....МОЛЕТЕ СЕ ТО ДА Е СРЕД 7 % неуплашените щото иначе на сички ще им мине уплаха от короната за има няма 15 минути и останалите ще си викате БОЖКЕ ОТ КВИ ГЛУПОСТИ СМЕ СЕ ПЛАШИЛИ докът ги събаря за 3 ти път ударната вълна клед 3 тата си обиколка на земята от някой ЗАР БОМБА и радте 68 километровата му гъба видима от ВСЯКА ПЛАНЕТА в слънчевата система...даже и на извънцемни ще им окапят ушите ако са по планетата кът искочи магмата ..имайте си 1 наум кът съ радвате за паниката в Русия за туй човече
  • 64 Рошко

    0 1 Отговор

    До коментар #27 от "Истината":

    На тебе ти е манипулиран мозъка от гл на тв
  • 65 Важното е ракетите да обикалят

    1 0 Отговор
    В степите дорде грипа ги погубва😂😂😂😂
  • 66 Тодор Живков от ламбардия

    0 0 Отговор
    Я тавариш Сталина и ето моя политика - трепим народа в името на народа