Last news in Fakti

15 Май, 2020 07:36 4 054 5

Словения обяви край на пандемията от Covid-19

  • словения-
  • пандемия-
  • карантина-
  • коронавирус

Причината за това решение на правителството е, че през последните две седмици в страната не са установени повече от 7 нови случая за ден

Словения обяви край на пандемията от Covid-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Словения обяви край на епидемията от коронавируса в страната и облекчи граничния контрол с ЕС.

Междувременно балтийските републики създадоха първата зона за свободно пътуване в Европа в опит да дадат тласък на икономиките си, пострадали от пандемията от Covid-19.

Словения стана първата европейска държава, сложила официално край на епидемиологичното положение. Отсега нататък хората, пристигащи в страната от други държави в Европейския съюз, няма да бъдат под карантина.

Причината за това решение на правителството е, че през последните две седмици в страната не са установени повече от 7 нови случая за ден.

В двумилионната Словения досега са потвърдени под 1500 заразени с Covid-19, а починалите са 103-ма.

Въпреки обявения край на епидемията обаче гражданите ще трябва да продължат да носят маски на закрити обществени места и да спазват дистанция.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    11 17 Отговор
    Щом пускат чужденци без карантина скоро пак ще обявят начало.
  • 2 qwerty

    3 11 Отговор
    В чувала са.
  • 3 Тодоров

    4 3 Отговор
    Защо Парламента отхвърли предложението за Вето за закопуване на оръжие, предложено от Воля?? Отговора е елементарен:големи комисиони се вземат, и всичко по сделките е "военна тайна". И", секретно" Мътна вода тече в момента, кога ако не сега......
  • 4 Вуте

    8 1 Отговор
    Там си мият ръцете отдавна.А и нямат такива квартали като "Кармен", "Токайто" и "Факултета", жителите на които отказват да се мият, защото с такива наредби им се "нарушават правата"!
  • 5 Просто са 2 милиона

    7 0 Отговор
    И не могат да измамят хората. Всички се познават.