Last news in Fakti

15 Май, 2020 10:37 1 380 2

Носенето на маски на улицата става задължително в Лос Анджелис

  • лос анджелис-
  • маска-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • ковид-19

В същото време здравните власти на окръг Ел Ей облекчиха донякъде ограничителните мерки, като разрешиха да подновят работа някои търговски обекти

Носенето на маски на улицата става задължително в Лос Анджелис - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Носенето на маски в Лос Анджелис на открито вече е задължително за всички лица над 2-годишна възраст. Целта е да се помогне за спиране на разпространението на коронавируса, предаде Франс прес, като цитира кмета Ерик Гарсети.

Носенето на маски при излизане от вкъщи помага да бъдат защитени хората, с които влизаме в контакт и е уместно за този стадий от антикризисните мерки, заяви Гарсети, обяснявайки новата си разпоредба.

Досега носенето на маски беше задължително само в търговските обекти и в някои заведения, където се събират хора, както и в обществения транспорт.

"Разпоредбата опростява нещата за всички жители. Искаме от всички жители на Лос Анджелис, с изключение на най-малките деца и тези, които имат увреждания, и за които това може да създава неудобство, подчерта Гарсети.

В същото време здравните власти на окръг Лос Анджелис облекчиха донякъде ограничителните мерки, като разрешиха да подновят работа някои търговски обекти.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кокорчо🙄

    3 2 Отговор
    И памперси те, също даже са препоръчителни да се слагат на лицето, ако са използвани филтрира ли по добре
  • 2 Има да ни гоните

    1 0 Отговор
    Тези, от как измрат ,ще въведат много мерки, но ще остане ли някой да ги спазва.
    Държава, без модерно здравеопазване виждаме до къде стига.
    България е прекарала 5 периода на чуми и зарази,от година 540 ,преди, а и сега ,ни е мачкала чумата, та и за малко през 1370 година да затрие и държавата ни, от една, от най-великите!
    Явно ,сме издръжливо племе, ни корона ни мори, ни глад, ни Хунта!Нито болни партийни издънки!Или" измислени" закони.
    Да му мисли САЩ, ОЩЕ КОЛКО ПЪТ, ТРЯБВА ДА ИЗВЪРВИ ЗА ДА НИ СТИГНЕ!