Last news in Fakti

15 Май, 2020 14:19 2 740 4

Спорове за 14-дневната карантина за пристигащи на Острова по въздух

  • великобритания-
  • летище-
  • карантина-
  • ковид-19-
  • борис джонсън

Очаква се мярката да бъде въведена към края на месеца, което означава пристигащите да предоставят адрес на самоизолацията, където да бъдат проверявани

Спорове за 14-дневната карантина за пристигащи на Острова по въздух - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Решението да се наложи карантина на пристигащите по въздух пътници в Обединеното кралство е „неразумно“ в тази фаза на пандемията от коронавируса. Това е заявил за „Гардиън“ високопоставен съветник на правителството, пожелал анонимност.

Пътниците, пристигащи с полети, ще бъдат обект на задължителна 14-дневна карантина, за да се избегне нова вълна на заразата при облекчаването на мерките. Това заяви премиерът Борис Джонсън в неделя в неговото обръщение към нацията.

Очаква се мярката да бъде въведена към края на месеца, което означава пристигащите да предоставят адрес на самоизолацията, където да бъдат проверявани и респективно глобявани, ако не я спазват. Карантина за пристигащите по море или с влакове обаче няма.

Пожелалият анонимност експерт заявява за „Гардиън“ , че плановете ще намалят риска от заразяване само, ако Обединеното кралство има по-нисък процент на заразяване от страните, от които пристигат пътниците, а повечето от страните в ЕС имат по-добър атестат от Великобритания.

Източникът посочва още, че инициативата на властите не почива на научно обоснован съвет. Британската авиационна и туристическа индустрия предупредиха, че карантината рискува да влоши икономическия ефект от Covid-19. Такава карантина, без определена крайна дата, ще влоши и без това критичната ситуация, в която се намира авиацията и всички бизнеси, свързани с нея, изтъкват засегнатите индустрии.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Когато

    1 0 Отговор
    ...ги проверявят !...задължително и " газов анализ " - за "наемници"
  • 2 БОЦМАНА

    0 1 Отговор
    А моряци които ще се качват на кораби в Англия - какво става с тях ?
  • 3 опорна точка

    1 0 Отговор
    Аз викам да ги пращаме в Русия оти там е мноо Убаво.
  • 4 Миро

    1 1 Отговор
    Браво!!