Last news in Fakti

16 Май, 2020 14:45 2 610 15

Гърците се спуснаха към плажовете

  • гърция-
  • лято-
  • плажове-
  • забрана-
  • коронавирус-
  • почивка

Отварянето на плажовете съвпадна с първата гореща вълна за годината

Гърците се спуснаха към плажовете - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Гърците се спуснаха днес към морето, където бяха отворени над 500 плажа, след като страната се опита да намери баланс между опазване на хората от COVID-19 и съживяване на туристическия сектор, предаде "Ройтерс".

Отварянето на плажовете съвпадна с първата гореща вълна за годината. Любителите на слънцето обаче са длъжни да спазват социална дистанция и дори чадърите им трябва да са разположени на разстояние. Разрешено е да се събират най-много 40 души на 1000 квадратни метра, а чадърите трябва да бъдат на 4 метра един от друг.

На Алимос, популярен плаж южно от Атина, хората се редиха на опашка от ранна утрин, за да си запазят място. "Това е най-доброто нещо за нас, възрастните. Да дойдем и да си починем малко, след като бяхме дълго затворени", казва 70-годишният Янис Тентомас, след като се разполага под чадъра. На съседен плаж дрон предупреждава по восокоговорител хората да спазват дистанция. Броят на заразените с коронавирус в Гърция надхвърли 2800, а смъртните случаи достигнаха 160. От 4 май страната започна да разхлабва мерките, въведени в средата на март.

Гърция, чието население е 11 милиона, е една от най-зависимите от туризма страни в Европа. Туризмът носи на Гърция около една пета от приходите ѝ. След отварянето на плажовете от утре гърците ще могат да посещават църковни служби, а археологическите обекти, включително Акрополът, ще бъдат отворени за посетители от 18 май. От понеделник ще бъде разрешено и пътуването през континенталната част на страната и до остров Крит, а от 25 май и до другите острови. Туристическите компании се надяват да си върнат и чуждестранните туристи от юли.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 392

    8 1 Отговор
    Еи тоя Джамбазки за първи път да не напише някоя глупост
  • 2 ГОСТ

    19 2 Отговор
    БРАВО НА ГЪРЦИТЕ.....!!!!
  • 3 Госあ

    5 3 Отговор
    Ами със сигурност плажовете са по добре от басейна, а какво остава за фитнеса. К'во има да се обсъжда. Освен, че отварянето на фитнесите е най най голямата глупост.
  • 4 гълъбица Гица

    10 2 Отговор
    И ние трябва да се отправим натам.Нали сме гърци според македонците?!

    Коментиран от #5

  • 5 Бг турист

    13 4 Отговор

    До коментар #4 от "гълъбица Гица":

    Ами аз вече съм тук..и без да съм грък.От една седмица се плажирам, а и две три вечери съм на риба...Излиза една хубава мурмура...пържена или на скара...със едно тънко, студено винце..маалийй. Пък хотелиерчето да набива кренвирши от ''Лидъл''..той там вече и отстъпки ползва, като постоянен клиент. И да чака Ангелкова да го ''оправи''...Хахахахаха.....
  • 6 Риос Варна

    7 0 Отговор
    "ЗАМЪРСЯВАНЕТО С ФЕКАЛНИ ВОДИ ВЪВ ВАРНЕНСКИЯ ЗАЛИВ СТАНА ВИДИМО И ОТ КОСМОСА" 16 май 2020 г.
    търсете и четете статията
  • 7 Верно ли бе?

    11 0 Отговор
    Честно, на черно море не съм ходил от 2000 година. Чета разни работи ,ама верно ли е толгова застроено и ,че плуват л...а във водата. То само Варна колко тона изсипва. Не се заяждам.
  • 8 бг плаж Гърция

    5 5 Отговор
    С кренвиршите и копърката на море в гръцко да се хвалим после на познатите, няма да им казваме за кренвиршите 😀

    Коментиран от #12, #14

  • 9 Нищо не е случайно

    7 1 Отговор
    Ердоган наистина трябва да се учи от Мицотакис. По времето, когато гърците победиха вируса и се наслаждават на плажовете, Ердоган, който уж победи вируса от март, заключи турците в домовете си!!

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Госあ

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "бг плаж Гърция":

    Селски, ти мисли к'во ше праиш без наркоманите и пияниците от чужбина т'ва лято. Когато всички българи са в Гърция. И между другото, кремвиршите са в пъти по добра оферта от помиите дето сервирате на т.нар. си "шведски маси"
  • 13 Оги

    0 3 Отговор
    Де да бях грък как само щях да се изстрелям към морето, а аз карък съм се пръкнал БГ да се гърча под гнета на избрания от простите Ганьовци Боко и шайката му.
  • 14 Хората

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "бг плаж Гърция":

    Няма на кой да се хвалим защото всички са в Гърция. Просто няма да се срамуваме, че не смев лайн.морието. И мутрите ще гладуват за поредна година.
  • 15 ЕлГрекко

    2 1 Отговор
    Ей, това българите сте много зле. сами си унищожавате държавата и сами си плюете върху себе си освен ако не сте платени к.ъ.р.л.е.ж.и. Много сте сбъркани ама това е добре за нас - гърците и за всички които ви мразят и искат да ви докопат земята. Браво на вас .