17 Май, 2020 09:35 2 619 2

Мексико с нов антирекорд

  • мексико-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • бразилия

Коронавирусът уби над 5000 души

Мексико с нов антирекорд - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Регистрираните случаи на заразени с коронавирус в Мексико от началото на пандемията достигна 47 411 души. От тях 5045 са починали, съобщават местните здравни власти. По-високият от средния за света процент на смъртност се дължи на масовото наличие на съпътстващи заболявания като диабет, хипертония и затлъстяване.

В Бразилия властите обявиха 14 919 нови случая с коронавирус за 16 май и 816 починали от Ковид-19 за същия период. От началото на пандемията досега в страната са регистрирани 233 142 заразени, от които 15 633 са починали. Бразилия заема четвърто място в света по абсолютен броя случаи с новия коронавирус след САЩ, Русия и Великобритания. Но в Бразилия са направени значително по-малко тестове, отколкото в тези три държави. Това развитие засилва натиска върху бразилския президент Жаир Болсонаро, който в рамките на месец се раздели с двама министри на здравеопазването. Той не се вслушва в експертите и призовава за масовото използване на непроверени медикаменти. Болсонаро яростно критикуваше щатските губернатори заради заповедите им за стриктна социална изолация и карантина срещу разпространението на вируса, вкл. затварянето на училища, магазини и ресторанти.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Заради президенти популисти

    5 0 Отговор
    Страда популацията.
  • 2 ТТТТ

    1 1 Отговор
    Ей ша намалеят индианците бе