Last news in Fakti

18 Май, 2020 08:08 9 444 58

Световната здравна организация направи ужасна прогноза за коронавируса

  • сзо-
  • втора вълна-
  • коронавирус-
  • жертви-
  • ханс клюге

Експерт отправи предупреждение към страните, които започват да облекчават ограниченията

Световната здравна организация направи ужасна прогноза за коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Европейските страни трябва да се подготвят за смъртоносна втора вълна от коронавирусни инфекции, тъй като пандемията не е приключила, каза в интервю за „Дейли Телеграф“ д-р Ханс Клюге, директор на Световната здравна организация в Европа, цитиран от БГНЕС.

Клюге отправи предупреждение към страните, които започват да облекчават ограниченията си, заявявайки, че сега е „време за подготовка, а не за празнуване". Представителят на СЗО подчерта, че това, че броят на случаите на COVID-19 в страни като Великобритания, Франция и Италия започва да намалява, не означава, че пандемията приключва. Епицентърът на европейското огнище сега е на изток, като броят на случаите нараства в Русия, Украйна, Беларус и Казахстан, предупреди той.

„Страните трябва да използват това време разумно и да започнат да укрепват системите за обществено здраве, както и да изграждат капацитет в болници, отделения за спешна помощ и интензивно лечение. Сингапур и Япония разбраха рано, че това не е време за празнуване, а е време за подготовка. Това правят и скандинавските страни - те не изключват втора вълна, но се надяват, че тя ще бъде локализирана и ще могат да я преодолеят бързо“, каза той.

Той предупреди, че втората вълна може да съвпадне с избухване на други инфекциозни заболявания. „Много съм загрижен за възможността от двойна вълна - през есента може да имаме втора вълна на COVID и друга от сезонен грип или морбили. Преди две години имахме 500 000 деца, които не бяха направили първата си ваксина срещу морбили“, добави Клюге. През последните няколко седмици много европейски страни, включително и България, започнаха да рестартират своите замразени икономики и да позволят някаква форма на възобновяване на нормалността.

По-рано този месец на испанското население беше позволено да спортува навън за първи път от седем седмици, а ресторантите в някои райони на Германия отново отвориха. Във Франция хората вече няма да се нуждаят от разрешителни за пътуване, за да обяснят защо са напуснали дома си. Но при липса на ефективно лечение на вируса или на ваксина, заяви д-р Клюге, всяко блокиране трябва да бъде придружено от строги мерки за обществено здраве, включително цялостно проследяване на контактите и тестове.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    53 13 Отговор
    Коя СЗО.....КИТАЙСКАТА ЛИ....:)
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 the truth

    105 16 Отговор
    СЗО - на Гейтс дъщерната фирмичка! Алчни мръсници, искат чипиране чрез отровните ваксини на Гейтс. Сатанисти!!!

    Коментиран от #23

  • 5 Явно

    57 3 Отговор
    Явно ще има още поражения по фаршивата икономика на " нищоправенето" и ще е необходимо да се оправдае нарастващата безработица с нова вълна на организирана психоза сред населението на планетата.
  • 6 Марио

    67 6 Отговор
    Стига сте плашили хората.

    Коментиран от #53

  • 7 7532

    55 1 Отговор
    Добро утро. Новият план е подготвен. На есен ще имаме грип, морбили и ковит, както човекът заявява. Населението има време да се подготви психически.

    Хубав ден!
  • 8 Жалки негодници

    75 0 Отговор
    Само преди 4 месеца същата от тази псевдо-организация твърдяха,че вируса е чак в Китай и няма никаква опасност за други страни и не е нужно да се взимат някакви мерки.Колко може да им се вярва,преценете сами...
  • 9 СЗО шизофреник

    57 1 Отговор
    Новата порция корона вируси е готова. Подготвили сме ви и други заразни заболявания. Планирали сме ги за есента. Не ни дразнете много с отпускане на мерките.🤔
  • 10 Аве

    48 3 Отговор
    А къде е ислямска държава измреха ли или са под карантина в юесей

    Коментиран от #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Пунтамария крайзис актор

    25 2 Отговор

    До коментар #10 от "Аве":

    Там където са и фалшивите атентати от Ница и Париж.
  • 13 Иван

    61 2 Отговор
    Изключително ми е противен Тръмп ,но това че спря парата на тази пагубна за човечеството организация СЗО е може би най хубавото нещо което направи.Трябва да ги закрият моментално тези хрантутници.Виждат ,че хората вече не им се връзват но продължават да настояват ,че края ни е близо..

    Коментиран от #16

  • 14 Пуканките

    25 0 Отговор
    Пускайте филма с Божков.
  • 15 34567🥱

    55 0 Отговор
    Тази организация трябва да се закрие!🤮
  • 16 Гей Билтс

    21 12 Отговор

    До коментар #13 от "Иван":

    Не им се връзвали ли? Ха на бас, че Септември ще бегате като пилци в панелките заключени. Вълните ще следват една след друга, докато не приемете чипа и съответно после Казана.
  • 17 Мишо Бирата

    15 0 Отговор
    .. скоро ще има флаш моб "ПИРОНА-19" ... всеки който се чувства излъган , предаден или баламосан от Рапона да вземе в ръката си камъче (но наистина камъче - такова което може да се побере в детска ръчичка) и да го остави пред Общината си !!
  • 18 Митко

    48 0 Отговор
    СВЕТОВНАТА ЗДРАВНА ОРГАНИЗАЦИЯ ЩО НЕ КАЖЕ И ДРУГО ОТ ТЮТУНОПУШЕНЕ НА ГОДИНА УМИРАТ 7 МИЛИОНА А ОТ КОВИД 19 ОТ НАЧАЛОТО НА ПАНДЕМИЯТА МАЛКО НАД ТРИСТА ХИЛЯДИ .

    ЩО НЕ СПРЕТЕ ДА ПРОДАВАТЕ ТОГАВА И ЦИГАРИ ИЛИ ТОВА Е ДРУГА СМЪРТ

    Коментиран от #26

  • 19 ИВАН

    30 2 Отговор
    Ясно е, че хората са наясно - човечеството е наясно, че никой не му мисли доброто - пускат му вируси, чипират го, развъждат го или го морят - стадо ... и кои са тия "богове", рептили като Бил Гейтс
  • 20 Тцсвичовски

    33 1 Отговор
    Тези са за съд против човечеството. И продължават наглеците. И в случая не им е толкова важно да си промотират фармацевтичните компании, колкото управление на мисленето на "лабораторните мишки".
  • 21 ЖОРО

    16 1 Отговор
    САЩ ОТПУСНА ПАРИ НА СЗО И ОТНОВО ПОЧНАХА ДА ПЛАШАТ...
  • 22 БПФ

    29 1 Отговор
    СЗО не се интересува от нищо, освен от собственото си финансиране. Продължават нагло да отричат, че никотинът убива коронавирусът, нищо че експертите от Луи Пастьор - вирусологичен институт №1 в света го заявиха категорично - а и китайците потвърждават същото.
    Принуждават лекарите да отбелязват като жертва на коронавирусът дори хора, които са се заразили на смъртното си легло, умирайки от рак или други заболявания в термален стадий. Реалната смъртност се вижда в Русия - под 1%.

    Коментиран от #45

  • 23 звездите ми го говорят

    10 8 Отговор

    До коментар #4 от "the truth":

    Бил Гейтц е извънземен, той е от планета в Млечния път, близо до звездата Сириус, пуснаха вируса, за да ни подготвят за зомби апокалипсиса, искат да ни зомбират и така по лесно да ни управляват, да им бъдем роби.
    Искат и да ни вземат всичките ресурси, краставиците, доматите, да ни унищожат родното производство, а Кауфланд и Лидъл са техни слуги, искат да ни унищожат!
    Това е истината, публикувайте, за да могат повече хора да я разберат.
  • 24 Професор

    9 4 Отговор
    Както и предвидихме, глобалисткият неомарксизъм няма да се спре пред нищо за да увреди и разбие окончателно западните капиталистически икономики -- нали трябва да разбият стария прогнил строй, и на нагово място да построят от нищото новия глобален социалистически ред, който ще стане всьо и вся? Не, не грешите -- цитат от Интернационала: глобалисткият неомарксизъм е отроче на международният болшевизъм... Сега за него е важно ПРОСТО ЗАПАДНИТЕ ИКОНОМИКИ ДА НЕ РАБОТЯТ. Така че -- плашат с несъществуващи вълни.
  • 25 альоша глупака

    2 25 Отговор
    Браво бе, комуненце русофилистично, и от смъртта на хората пак правите политика, боклуциииии!
    30 % е смъртността в Русия, официално!
  • 26 Тра-ла-ла

    23 0 Отговор

    До коментар #18 от "Митко":

    Важно е да умират! Яко да умират! Мерките и политиките са друга работа. Те нямат връзка със смъртността. Богатите хора не желаят да им дишаме въздуха и да им замърсяваме околната среда изяждайки огромни количества храна и произвеждайки от нея фекалии. На тях им трябват само определен брой роби, които да осигуряват тяхното благоденствие, а останалото е отпадък. На така наречените управляващи вероятно е обещано място в новия св. ред. Те и техните семейства очакват привилегията да са част от робите които да останат да прислужват на световните господари. Ей такива извратени работи си мислят тези хорица и работят усърдно и последователно, поколение след поколение и се приближават все повече до целта за световно господство , особено със съвременните технически средства, които дават почти неограничени възможности за пълен контрол.
  • 27 Ганьо

    14 0 Отговор
    Тези така ни го нссадиха, все едно преди вируса е нямало смъртност....
  • 28 Спасов

    21 0 Отговор
    Тези от СЗО от врачки ли получават информация, или те са авторите на конспирацията...
  • 29 Где

    20 0 Отговор
    Как е възможно, организация ръководена от престъпници да дава нареждания за живота и здравето на хората и ние да го приемаме. Събудете се хора.
  • 30 бау

    20 0 Отговор
    Няма ли кой да запуши мръсните усти на тези Вчера по новините гледам протести в много страни -Германия Франсия Англия Протестираха много хора против мерките а ченгетата ги биеха че не спазвали дистансия Това е отвратително ..Хора трябва да се опомним и спрем тази диктатура.
  • 31 троен тулуп

    17 1 Отговор
    Тея нема да се кротнат!Секо едно сезонно заболяване ше е епидемия!Разбраха,че схемата работи безотказно!Глупаците са разпределени равномерно върху планетата!
  • 32 радев

    13 0 Отговор
    Стига плашихте хората!Годишно в България умират около 100 000 души.Месечно малко над 8 000 души.От корона вирус 100 души за 2 месеца.Какво излиза?От естествена смърт болести катастрофи тютюнопушене алкохол умират 80 пъти повече хора. В Сащ умират по 2000 на ден но там живеят над 300 милиона души.В Италия са 60 милиона.Смъртността е висока там където са гъсто населени.В Ню йорк е висока.В щати с малко население не са и чували за заразата.Мислете!Заблуждават Ви! Наближават избори.И идва спасителя!
  • 33 Фактъ

    9 0 Отговор
    Ционизъм в действие !
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Dissapointed

    5 0 Отговор
    Къде бяха СЗО, когато вируса се появи в Китай?
    Защото толкова се забавиха аджеба, нали затова е са създадени УЖ!?
    След дъжд - качулка.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 незнайко

    11 0 Отговор
    Щом СВЕТОВНАТА ЗДРАВНА ОРГАНИЗАЦИЯ го предвижда, значи ВСИЧКО Е ПЛАНИРАНО ПРЕДВАРИТЕЛНО !!! Кой стои зад този ПЛАН никой не знае !!! Целта е световно ГОСПОДСТВО !!!

    Коментиран от #43

  • 41 Христосос

    5 0 Отговор
    Идва ви края калинка сатанински....само овцете можете да плашите със смешните си прогнози.....
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Знае се

    0 1 Отговор

    До коментар #40 от "незнайко":

    Кой стои...в нета има много инфо
  • 44 Калоян

    4 0 Отговор
    Абе гадове мръсни,като сте толкова много загрижени за населението,намалете цените на тока,парното,горивата,такси смет и т.н. и ни оставете да "умираме".
  • 45 Голям Слон

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "БПФ":

    А има ли нещо, което никотинът да не убива? :-) Говорим за най-силната отрова в света все пак.
  • 46 СЗО да я

    5 0 Отговор
    закриват. Полза от нея няма, само загуби.
  • 47 Коко

    7 0 Отговор
    СЗО служи на еврйте и аглосансонците, сега ни пробвах а как се примирихме и изтърпяхме толкова време заключени по домовете, без работа и пари. Следващата вълна ще има чипиране (ваксина )
  • 48 Знавщ

    7 0 Отговор
    СЗО да си завре информацията в едно место на три букви
  • 49 В Т

    5 0 Отговор
    Някой знае ли кога ще си върнем нормалния живот ..????????????.или изглежда ще живеем от вълна до вълна и ще ни изолират през време докато не изпукаме или не си сложим сами край на живота
  • 50 Кукуригу

    6 0 Отговор
    Абе на СЗО шефа не беше ли един с вид на ром дето фамилията му започваше с Гей?
  • 51 Васил Левски

    7 0 Отговор
    ВОЗ това са крадци и мошеници
  • 52 цвайк

    3 3 Отговор
    Същата тази организация твърдеше, че маските НЕ помагали и хората да не си слагат маски. Вследствие на което се заразиха много медици.
  • 53 соросоидни кърлежи

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Марио":

    Виц на деня. СЗО били загрижени за здравето ни. Чака ни невиждана заплаха, която с особена ярост и т.н. Само от тестове фирми спечелиха милиарди, а какво ще стане ако бъде готова "правилната"ваксина.
  • 54 соросоидни кърлежи

    5 0 Отговор
    1. Същата СЗО стои зад тази контролирана зараза, 2. Те бяха тези които казваха че няма смисъл от строги мерки. 3.критикуваха държави които затваряха граници.. как така изведнъж станаха привърженици на строгите мерки..Всичко е ясно,просто трябваше да се смесят по бърз начин населението от различни държави, каквото и стана, а после пуснаха муха за УЖАСА от тази изкуствено създадена пандемия.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Гост19

    5 0 Отговор
    Само като прочетеш кой дава парите всичко става ясно -- "През последните години, работата на СЗО включва разширяване на сътрудничеството с външни организации; в момента има около 80 партньорства („служебните отношения“ и „работни отношения“), с неправителствени организации и фармацевтичната промишленост, както и с фондации, като например фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, както и фондация Рокфелер", като в момента надвишават тези на определените вноски (такси) от 193-те държави членки
  • 57 Николай

    4 0 Отговор
    В СЗО няма лекари ,а само чиновници.А сумалиеца е парашутист на фондации
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.