Last news in Fakti

18 Май, 2020 08:24 1 360 0

Гърция отвори църквите

  • гърция-
  • църкви-
  • коронавирус-
  • литургии

Церемоните ще се провеждат при засилени мерки

Гърция отвори църквите - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

След плажовете, Гърция отвори и църквите за литургии в присъствието на вярващи. Церемоните обаче ще се провеждат при засилени мерки за безопасност, предаде Би Ти Ви.

Предвижда се да има контролирано влизане, да се поддържа разстояние от един метър и половина, а на входовете задължително трябва да има дезинфектант. Допустимият брой вярващи зависи от размера на църквата, т.е. един човек на десет квадратни метра.

В случай, че броят на вярващите е по-висок от разрешения, останалите ще трябва да изчакат в двора. В допълнение към литургиите, от тази неделя са разрешени религиозни церемонии като сватби, кръщенета и погребения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА