19 Май, 2020 11:37 3 309 3

Гърция удължи 14-дневната карантина

  • гърция-
  • карантина-
  • 2 седмици-
  • коронавирус

Продължаването на карантината бе решено след консултация със здравното министерство

Гърция удължи 14-дневната карантина - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Задължителната 14-дневна карантина за пристигащи посетители и връщащи се жители, въведена за първи път на 16 март, е удължена до края на май, съобщи Гръцката служба за гражданска авиация.

От ведомството заявиха, че следните категории пътници са изключени от правилото: Пътници на транзитни полети, полетни екипажи, държавни полети, медицински и хуманитарни полети, военни полети, товарни полети и полети на Frontex.

Продължаването на карантината беше решено след консултация със здравното министерство, министерството на гражданската защита и Националната обществена здравна организация, тъй като Гърция обмисля възобновяване на туристическия сезон на 1 юни. Към момента в Гърция има 2800 заразени с коронавирус и 165 жертви.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КУРоПАТКА

    18 3 Отговор
    ЩЕ ЧАКАМЕ АКО ТРЯБВА И 2-3-4 МЕСЕЦА ЩЕ ЧАКАМЕ НО ЩЕ ПОЧИВАМЕ В ГЪРЦИЯ -ЧИСТО МОРЕ ,ВЕДРИ ДОМАКИНИ ,ПРЕВЪЗХОДНА ХРАНА - РАЙ .
    НАПРАВО ИМ ЗАВИЖДАМ НА ТЕЗИ КОИТО ИЗБЕРЪТ ЛАЙНОМОРИЕТО
  • 2 БГ бежанец

    3 1 Отговор
    Аз пък няма да чакам и още сега ще се прехвърля през границата да ме поят и хранят после 14 дена на хотел безплатно.
  • 3 Никога повече в Гърция

    2 8 Отговор
    Мале вие щом на северна Гърция така се радвате ако видите какво е на Сардиния или Корсика ще си продадете бъбреците да отидете. Кой нормален европеец ходи в северна Гърция?Там са само сърби, българи и румънци. Смятайте за какво иде реч. Ама за Италияни Испания трябват пари а Гърция и с 1500лв става номера.