19 Май, 2020 13:13 2 024 0

Германия се надява през юни да отмени препоръката да не се пътува в чужбина

  • германия-
  • туризъм-
  • икономика-
  • хайко маас

Твърде рано е да се каже в кои страни е най-вероятно германците да могат да отидат на почивка

Германия се надява през юни да отмени препоръката да не се пътува в чужбина - 1
Снимка: Shutterstock

Германия се надява до 15 юни да замени препоръката да не се предприемат туристически пътувания в чужбина с по-меки указания, съобщи федералният външен министър Хайко Маас. Той обаче предупреди, че няма да има бързо завръщане към обичайните почивки през отпуските, предаде Ройтерс.

"Петнайсети юни не е дата за начало на почивките, 15 юни е датата, на която трябва да решим дали да бъде отменена препоръката да не се пътува в чужбина, работим по замяна на препоръката за въздържане от пътувания с указания за пътуване", каза Маас, цитиран от БТА.

Той заяви, че иска почивките през летния отпускарски сезон да бъдат възможни, но подчерта, че това трябва да става по отговорен начин. Маас посочи, че е твърде рано да се каже в кои страни е най-вероятно германците да могат да отидат на почивка.

Министърът допълни, че ако има втора вълна на коронавирусните инфекции, ще трябва да бъдат въведени нови рестрикции.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА