Last news in Fakti

19 Май, 2020 15:03 2 692 8

Белгия: най-смъртоносният април от Втората световна война насам

  • белгия-
  • ковид-19-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • карантина

Според учените всички смъртни случаи над средните стойности се дължат на епидемията от коронавирус

Белгия: най-смъртоносният април от Втората световна война насам - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Април 2020 е най-смъртоносният в Белгия от Втората световна война насам, обявиха учени от Брюкселския Свободен университет. Според тях всички смъртни случаи над средните стойности се дължат на епидемията от коронавирус.

Близо 15 000 души са починали през април в Белгия - най-високата стойност от Втората световна война насам, когато страната бе окупирана от националсоциалистите.

Заради епидемията от коронавирус

Това показва изследване на учени от Брюкселския Свободен университет, които са изчислили, че смъртните случаи през изминалия месец надхвърлят с 6000 средните стойности.

"Месец април 2020 година е най-смъртоносният от Втората световна война насам - както в абсолютни числа, така и на глава от населението", обявиха изследователите и уточниха, че всички смъртни случаи над средните стойности по всяка вероятност се дължат на пандемията от коронавирус, тъй като по принцип през април, когато приключва грипният сезон, смъртността винаги спада.

Над 9000 жертви

11-милионна Белгия е особено силно засегната от пандемията - над 55 500 са регистрираните случаи на зараза с новия коронавирус, жертвите са повече от 9000.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жени Толстолобчева

    10 8 Отговор
    А Мангъров какво ще изпелтечи по въпроаса ?

    Коментиран от #8

  • 2 Корона вирус. 👑👑👑

    8 7 Отговор
    Ааааа няма такива работи не е виновен корона вируса за повишаването на смъртните случаи в Белгия нека белгийците питат нашите специалисти и дървени философи от форума и те ще им обяснят от какво са умрели хората.....
  • 3 Сандо

    3 0 Отговор
    Добре би било автора да уточни кои са били тия националсоциалисти и какви събития са се случили в Белгия през ВСВ,щото ще си помислим че там е вряло и кипяло години наред.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 асд

    7 1 Отговор
    кой на каквото иска да вярва - лично право. за мен тази статия не показва нищо конкретно - вероятности ау и така нататък
  • 6 Акция 1005

    4 5 Отговор
    Да бяха слагали маски в Белгия като нас от самото начало! САЩ отиват на кино, но обнадеждаващото е, чe Русия я следва неотлъчно и това си личи не само по масовите погребения в околностите на Москва с багери в масови гробове /давам веднага линкове с клипове/, а и по масовото строене на военни полеви болници в мините в Сибир /има статии и тук/. Русия не само настигна САЩ, въпреки заповедите на Путин за носене на маски навсякъде, но и я изпревари. Питам къде са отворковците, дето в началото на април се басираха с мен че заразените няма да са повече от 300, а починалите повече от 15 в Русия? Пита се в задачата коя всемогъща сила унищожава съюзниците от втората световна война САЩ и Русия и провеждащата съвместно учения с Русия, Китай? Отговорилите правилно ще бъдат наградени с орденът на СС - Германски златен кръст I-ва степен, а неправилно отговорилите, бити с палки от жандармите наши, като тези протестиращите 30 души пред парламента /бъзинга/…:):)
  • 7 :ююююю

    3 0 Отговор
    Статия на DW-хибридните манипулатори.
  • 8 Оптимист

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Жени Толстолобчева":

    Че си кон с капаци.,..както повечето ти събратя.