19 Май, 2020 15:14 1 623 1

Украйна планира да удължи карантината

  • украйна-
  • коронавирус-
  • карантина

Ограничителните мерки могат да бъдат отменени предсрочно

Украйна планира да удължи карантината - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Украйна планира да удължи карантината до 22 юни, но не изключва предсрочната ѝ отмяна, съобщи заместник-министърът на здравеопазването и главен санитарен лекар Виктор Ляшко, цитиран от ТАСС.

Той уточни, че карантината "ще бъда адаптивна, с мерки за смекчаване", като "всичко ще зависи от епидемиологичната обстановка". В случай на рязък спад на новите случаи на коронавирус, ограничителните мерки ще бъдат отменени предсрочно, отбеляза той.

Здравният министър Максим Степанов съобщи по-рано днес, че ако епидемиологичната обстановка го позволи, последният етап на смекчаване на карантината ще продължи до 21 юни. Отхлабването ще бъде на четири етапа - от 22 май, 1 юни, 10 юни и 21 юни. В Украйна има близо 19 хиляди заразени с коронавирус.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Акция 1005

    3 2 Отговор
    Щата Украйна се справя добре и то по-добре от бъдещият щат на САЩ, Русия!!! Какво ги чака обаче, като щати на САЩ, тези две държавици скоро?? САЩ отиват на кино, но обнадеждаващото е, чe Русия я следва неотлъчно и това си личи не само по масовите погребения в околностите на Москва с багери в масови гробове /давам веднага линкове с клипове/, а и по масовото строене на военни полеви болници в мините в Сибир /има статии и тук/. Русия не само настигна САЩ, въпреки заповедите на Путин за носене на маски навсякъде, но и я изпревари. Питам къде са отворковците, дето в началото на април се басираха с мен че заразените няма да са повече от 300, а починалите повече от 15 в Русия? Пита се в задачата коя всемогъща сила унищожава съюзниците от втората световна война САЩ и Русия и провеждащата съвместно учения с Русия, Китай? Отговорилите правилно ще бъдат наградени с орденът на СС - Германски златен кръст I-ва степен, а неправилно отговорилите, бити с палки от жандармите наши, като тези протестиращите 30 души пред парламента /бъзинга/…:):)