Last news in Fakti

20 Май, 2020 13:11 4 633 19

Коронавирусът може да затрие една държава от световната карта

  • йемен-
  • карта-
  • коронавирус-
  • оон-
  • жан никола босе

Държавата не е в състояние да се справи с епидемията

Коронавирусът може да затрие една държава от световната карта - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Пандемията от коронавирус може да заличи Йемен от лицето на Земята, заяви Жан-Никола Босе, ръководител на Агенцията на ООН за бежанците в Йемен. Според него държавата не е в състояние да се справи с епидемията.

В коментар за Sky News Босе отбеляза, че броят на случаите в Йемен бързо нараства. В същото време в страната липсват лекарства, медицинско оборудване и лекари. Приблизителният брой пациенти с коронавирус също е невъзможно да се определи поради липсата на тестове.

"Коронавирусът за Йемен може да е сламка, която ще счупи гърба на камила", каза Босе. По време на 5-годишната гражданска война в Йемен бяха унищожени около половината от всички медицински заведения. Още преди коронавирус в Йемен са били наблюдавани огнища на денга, малария и холера.

Освен това имунитетът на населението е изключително слаб. Според ООН около 80% от Йемен (24 милиона души) се нуждаят от хуманитарна помощ. Поради пандемията 280 хиляди бежанци са останали без никаква помощ. "Йемен ще бъде премахнат от световната карта. Ситуацията е наистина опасна", потвърди Басе в коментар пред телевизионния канал.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Доктор Ковид 21

    15 39 Отговор
    Вероятно визираме огнището на огнищата на пламъците в момента, Русия?? Имам питане към петте вечно недоволни коментиращи в този форум и към 30-тте недоволни пред парламента! Защо гласувахте за влизане в НАТО? Защо гласувахте за влизане в ЕС? Защо гласувахте да станем капиталистическа държава с пазарна икономика? Защо не гласувахте да станем част от СССР? Защо гласувахте за покупката на американските самолети, а не на руските? Защо гласувахте за нас гражданите да ви управляваме? Защо гласувахте За противоепидемичните мерки, а не против тях?? Кой, кой, кой ви насили да направите това??

    Коментиран от #8, #10, #12, #16, #18

  • 3 F 02

    32 7 Отговор
    Помислих че за България става въпрос

    Коментиран от #9

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 не разбрал

    24 4 Отговор
    Тия в Йемен, не четат ли коментарите във 'факти': "Такъв дзвер, нема".
  • 6 По-добър политик е Коста копейката

    14 6 Отговор
    Бойко затри ДПС и БСП! ХАХАХА
  • 7 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    34 7 Отговор
    В Йемен има нефт, краварите веднага ще "помогнат"...
  • 8 Аве Адолф Хайллллл

    5 10 Отговор

    До коментар #2 от "Доктор Ковид 21":

    Колкото и да питаш ,от тези лумпенизирани хорица смислен отговор няма да получиш ....
  • 9 Бай ганю

    14 1 Отговор

    До коментар #3 от "F 02":

    Тя отдавна е затрита, останалите са роби тука, само на хартия я има
  • 10 Чочо

    19 5 Отговор

    До коментар #2 от "Доктор Ковид 21":

    Пазарната икономика умря в едно със социализма сега е див капитализъм какъвто не имало и през 19 век!
  • 11 гост

    4 3 Отговор
    Ей денис джамбазов по-вероятно е аз да те сменя физиономията отколкото да се случат ГЛУПОСТИТЕ ДЕТО ДРЪНКАШ СРЕЩУ НЯКОЙ ЛЕВ ПОД МАСАТА !!!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Фактология

    7 2 Отговор
    А какво ще кажеш за подготвянето на петиция до Белият дом.Петиция, която е събрала 265 000 подписа в това,че с цел намаляването на населението от 10 до 15% чрез ваксинация....Гейтс,Уницеф и СЗО са обвинени в умишленно стерилизиране на кенийските деца чрез използван скрит HCG антигент във ваксините за тетанус.Всичко се прави умишлено.Точка.
  • 14 Човек

    4 1 Отговор
    А КОЛКО СА СМЪРТНИТЕ СЛУЧАИ ТАМ????? МОЖЕ ДА СИ БОЛЕДУВАТ, НО БЕЗ ДА УМИРАТ???

    Коментиран от #15

  • 15 Ха ха ха

    4 5 Отговор

    До коментар #14 от "Човек":

    В Йемен починалите от Ковид са 28 човека, в САЩ - 93 561. НЕ ВИ ЛИ ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ, ЧЕ НАЙ- ВИСОКА Е СМЪРТНОСТТА В " ЦИВИЛИЗОВАНИТЕ" ДЪРЖАВИ, КЪДЕТО ИМА НАЙ- РЕДОВНА ВАКСИНАЦИЯ ЗА КАКВО ЛИ НЕ. И СЪОТВЕТНО- МНОГО ГОЛЕМИ РЕПРОДУКТИВНИ ПРОБЛЕМИ, КОИТО ПОЧТИ НЕ СЪЩЕСТВУВАТ В " НЕЦИВИЛИЗОВАНИЯ" СВЯТ!!!!

    Коментиран от #19

  • 16 Дон Чико

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Доктор Ковид 21":

    Българите не са гласували за влизане в НАТО и ЕС. Бяха набутани там. Управляващата мафия никога няма да посмее да попита народа на референдум от страх.
  • 17 Генерал Иванушка Водков

    1 2 Отговор
    Щом са го докарали до там, да лягат по кофчезите.
    Никой няма да плаче за тях.
  • 18 Непродаваем глас

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Доктор Ковид 21":

    Вeрoятнo визирaмe oгнищeтo нa oгнищaтa нa плaмъцитe в мoмeнтa, Руcия??ВСЕКИ ИНФОРМИРАН Е НАЯСНО,ЧЕ ОГНИЩЕТО Е САЩ! ТИ ЯВНО НЕ СИ ОТ ИНФОРМИРАНИТЕ. Имaм питaнe към пeттe вeчнo нeдoвoлни кoмeнтирaщи в тoзи фoрум и към 30-ттe нeдoвoлни прeд пaрлaмeнтa! Зaщo глacувaхтe зa влизaнe в НAТO? БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД НИКОГА НЕ Е БИЛ ПИТАН И НЕ МУ Е БИЛА ДАДЕНА ВЪЗМОЖНОСТ ДА ГЛАСУВА! ГЛАСУВАХА ПРОДАЖНИ ДУШИЦИ, МИСЛЕЩИ СЕ ЗА ПОЛИТИЦИ. Зaщo глacувaхтe зa влизaнe в EC? ВИЖ ОТГОВОР 1! Зaщo глacувaхтe дa cтaнeм кaпитaлиcтичecкa държaвa c пaзaрнa икoнoмикa? ВИЖ ОТГОВОР 1! Зaщo нe глacувaхтe дa cтaнeм чacт oт CCCР? НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НЕ МУ БЕШЕ ДАДЕНА ВЪЗМОЖНОСТТА ДА ГЛАСУВА!Зaщo глacувaхтe зa пoкупкaтa нa aмeрикaнcкитe caмoлeти, a нe нa руcкитe? ВИЖ ОТОГОВР 1! Зaщo глacувaхтe зa нac грaждaнитe дa ви упрaвлявaмe? НАРОДЪТ НИКОГА НЕ ГЛАСУВА НЯКОЙ СИ ДА ГО УПРАВЛЯВА! НАРОДЪТ ДЕЛИГИРА ПРАВА НА НЯКОЙ ДА УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА ОТ НЕГОВО ИМЕ !Зaщo глacувaхтe Зa прoтивoeпидeмичнитe мeрки, a нe прoтив тях?? ВИЖ ОТГОВОР 1!Кoй, кoй, кoй ви нacили дa нaпрaвитe тoвa??НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА НАСИЛИ НАРОДА И ТОВА ЩЕ СТАНЕ ЯСНО МНОГО СКОРО, НО ТАКИВА КАТО ТЕБ, КОИТО СЕ МИСЛЯТ ЗА ИЗБРАНИ ЗА ДА УПРАВЛЯВАТ НАРОДА, НИКОГА НЯМА ДА ГО РАЗБЕРАТ. НЕ Е И НЕОБХОДИМО.
  • 19 Друга е причината

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Ха ха ха":

    Виж колко е средната възраст