Last news in Fakti

20 Май, 2020 14:28 1 715 2

На кораб в Гърция - само след попълване на въпросник

  • гърция-
  • туризъм-
  • икономика-
  • кириакос мицотакис

На седем въпроса, свързани с COVID-19, трябва да отговорят писмено всички пътници, които желаят да плават с кораб за повече от половин час

На кораб в Гърция - само след попълване на въпросник - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

На седем въпроса, свързани с COVID-19, трябва да отговорят писмено всички пътници, които желаят да плават с кораб за повече от половин час, предава NOVA.

Министерството на морското дело и островна политика на Гърция въведе специални въпросници в рамките на инструкциите за превенция и препятстване разпространението на новия вид коронавирус. Всеки от пътниците трябва да ги попълни и да ги предостави, преди да се качи на кораба или ферибота, съобщава МИА.

Въпросите засягат изминалите 14 дни, като пътниците трябва да отговорят дали имат или са имали симптоми с температура, кашлица или затруднено дишане, дали са имали близък контакт със заразен с COVID-19, дали са се грижили за лице, заразено с коронавирус, дали са пътували (били са в едно и също превозно средство) заедно с лице, заразено с COVID-19, дали живеят в едно и също жилище със заразен, дали работят наблизо или са били в една и съща среда с лице с коронавирус.

Във въпросника трябва да бъдат попълнени и личните данни на пътуващия и ако на базата на отговорите се констатира, че лицето има симптоми или през изминалите две седмици е контактувал със заразен човек, няма да му бъде позволено да се качи на кораба.

Корабните компании ще съхраняват въпросниците в продължение на 2 месеца, в съответствие с разпоредбите за защита на личните данни.

Подобни въпросници ще трябва да попълват и пътуващите с кораб по направление Гърция – Италия, както и членовете на екипажите.

Съобщава се, че въпросниците са отпечатани на гръцки и английски езици и са достъпни в туристическите агенции, корабните компании, както и на сайта на Министерството на морското дело.

Тази седмица влязоха в сила специални превантивни мерки за корабите в Гърция. Засега е позволено да се плава само до остров Крит, но от понеделник се очаква да падне забраната за пътуване до всички острови.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А Грета Тунберг си прави пас

    0 0 Отговор
    Още една горичка даде фира заради безмислени декларации !
  • 2 Баш Батка

    1 0 Отговор
    И 2-3 гатанки да се напишат във въпросника също така трябва.