Last news in Fakti

21 Май, 2020 07:39 2 494 10

САЩ обвиниха Китай, че крие вируса

  • коронавирус-
  • вирус-
  • китай-
  • сащ-
  • майк помпео-
  • обвинение-
  • лаборатории

Пекин крие образци от вируса и не дава достъп до своите лаборатории

САЩ обвиниха Китай, че крие вируса - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео отправи нови критики към Китай заради коронавируса, като каза, че отпуснатите от Пекин два милиарда долара за борба с пандемията са "нищожни" в сравнение със стотиците хиляди починали и милиардите долари щети, предаде "Ройтерс".

На пресконференция в Държавния департамент Помпео отхвърли твърденията на китайския президент Си Дзинпин, че Пекин е действал прозрачно след разгарянето на епидемията в Китай. По думите на американеца китайският лидер е трябвало да даде пресконференция и да позволи на репортерите да му задават всякакви въпроси.

Първият дипломат на САЩ обвини Пекин, че все още крие образци от вируса, че не дава достъп до своите лаборатории и че цензурира дискусиите по темата. След пламването на коронавирусната пандемия Вашингтон на няколко пъти отправи критики към Пекин, че първоначално е скрил информация за вируса, с което е лишил света от възможност да реагира своевременно. Съединените американски щати са държавата с най-много жертви на COVID-19, както и най-много заразени. В САЩ по данни на университета "Джонс Хопкинс" към момента има над 1 551 000 заразени и 93 хиляди жертви.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Закусвах с прилеп

    14 7 Отговор
    Cвинcкият грип, птичият грип, вcичкo тoвa тръгнa oт Китaй, вcичкo тръгнa oт тeзи пaзaри. Вeчe e крaйнo врeмe тeзи пaзaри дa бъдaт зaкрити. Миcля, чe aкo CЗO иcкa дa нaпрaви нeщo пoлeзнo, трябвa дa нaкaрa и дa нaпрaви тaкa, чe китaйцитe дa зaкрият или пo някaкъв нaчин дa хигиeнизирaт тeзи пaзaри. Рaзбирaм, чe тoвa ca хилядoлeтни трaдиции, нo в крaя нa крaищaтa цялoтo чoвeчecтвo cтрaдa.

    Коментиран от #3, #7, #8, #10

  • 2 150 хиляди долара

    8 2 Отговор
    Богатите си купуват бункери .
  • 3 Сливи за смет

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "Закусвах с прилеп":

    Да ти се услади прилепчето. Ма ти вярваш ли си? От кое нпо си? Блаженни са вярващите, тяхно е царството небесно!
  • 4 9926

    16 1 Отговор
    Че има нещо, което се крие от населението на света е сигурно. Обаче има друго сигурно от научна гледна точка, а то е, че изведнъж за последните има-няма 20 години много рязко човешкия вид започна да се заразява от животински вирусни инфекции. Също така и различни животински видове обменят вируси, което не е ставало в продължение на стотици хиляди години съвместно съжителство. Е, не сме чак толкова прости, че да вярваме в есетсвения ход на еволюцията!!!
  • 5 Българин

    4 5 Отговор
    ПО-СТРАШЕН РЕЖИМ ОТ ЖЪЛТИ КОМУНИСТИ НЯМА... И ХИТЛЕР, И СТАЛИН СА ДЕТСКА БОЛЕСТ! ДОКАЗВА ГО ККП ВИРУСЪТ ОТ УХАН И ДО СЕГА КИТАЙ ЛЪЖЕ НАГЛО... В КАРАНТИНА СА 100МЛН.КИТАЙЦИ ОТ СЕВЕРОИЗТОК И ИМА САМО 4 МЪРТВИ??? ДРУГ ГЕНОЦИД Е КНДР И ДИКТАТУРАТА НА КИМ ЧЕН УН!!! ЖАЛКО ЗА НАРОДИТЕ!
  • 6 От посолството на фащ:

    2 2 Отговор
    Освен това крият и най-хубавият си дезинфектант и белина и не ни го дават пък.
    😥😭😭😭 а нашият вселенски мозък-жълтия неможе без него.
    Виновни са нинджите от Huawei.
    Ще видят те,жълтия като се обади на супермен и батман.

    Коментиран от #9

  • 7 Българин

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Закусвах с прилеп":

    В Китай 300млн.работещи вземат над 1000долара заплата, но сред останалите 1млрд.човека голяма част живеят с под 100долара месечно!!! Хранят се с всичко което се движи и не традиции, а мизерията им докарва пандемии и на Света също!!!
  • 8 Факт

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Закусвах с прилеп":

    Явно си преял!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Гладиус

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Закусвах с прилеп":

    Отговори си на следния въпрос:Защо хилядолетни традиции(както казваш),а всички изброени :свински,птичи,SARS,ТОРС,SARS-2 CoV, се появиха през последните 20г,когато великите сили направиха лаборатории и започнаха бясно човъркане?