Last news in Fakti

21 Май, 2020 11:22 2 253 9

Меркел не изключи намаляване на дълга на най-бедните страни

  • икономика-
  • пандемия-
  • ангела меркел-
  • ковид-19

Междувременно Южна Америка все повече се превръща в нов епицентър на коронавирусната пандемия

Меркел не изключи намаляване на дълга на най-бедните страни - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германският канцлер Ангела Меркел не изключи възможността за нови облекчения на дълговете за най-бедните страни в света:

"Направихме правилната стъпка с мораториума върху дълга, решен от Г-20 и Парижкия клуб, но става дума само за мораториум, предвиждащ, че временно няма да има обслужване на дълга. Определено беше подчертано, че това може да не е окончателната стъпка. Особено по отношение на устойчивост на дълга може да последват допълнителни стъпки", заяви Меркел след видеоконферентна връзка с ръководителите на Международния валутен фонд и Световната банка Кристалина Георгиева и Дейвид Малпас.

Неотдавна страните от Г-20 договориха мораториум за преустановяването на изплащането на сумите по дълга от най-бедните страни, за да може те да се справят с пандемията от Covid-19. Но това позволява освобождаването на едва 20 милиарда долара, а общият дълг само на африканския континент се оценява на 365 милиарда долара, от които около една трета се дължат на Китай, отбелязва Франс прес.

Междувременно Южна Америка все повече се превръща в нов епицентър на коронавирусната пандемия. Броят на заразените от Covid-19 в Перу надхвърли 100 хиляди, съобщи местното министерство на здравеопазването. Южноамериканската страна е под блокада от март. Смъртните случаи там са 3024.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жжжжж

    12 2 Отговор
    ЕС да не е четвърти райх, че тази баба решава всичко?

    Коментиран от #4

  • 2 Вещер

    8 0 Отговор
    Ве-щи-ца
  • 3 В.В.

    4 0 Отговор
    Скоро казах,че стария дълг ще се акумулира в новия...Сигурно Анхела ме е разбрала.....!! Нов заем,ново начало...!!
  • 4 топ 20

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "жжжжж":

    Прав си ,май е така
  • 5 Сандо

    6 0 Отговор
    Боко да не си губи времето,ами да звъни на Любимата Началничка да ни включи в далаверата.За целта верните Му соц. агенции да направят експресно пручване,което ще докаже колко сме бедни,даже много бедни.
  • 6 Бабо Меркел

    10 0 Отговор
    Като най-бедни в ЕС, на нас колко ще опростиш?

    Коментиран от #9

  • 7 Баба ти Ванга

    6 0 Отговор
    Докога тия дърти изкуфели и дементни бабички и дедовци ще решават съдбата и бъдещето на цяла Европа и светът ?
    Толков ли няма нови млади образовани хора , всичките номенклатурни вампири на след-пенсионна възраст като баба Меркел, Урсула ,Кристалинка, Бокова , Кристин Лагард , Юнкер , Ротшилд, аре да се махат и да си гледат внуците и правнуците и да дават път на младите

    Коментиран от #8

  • 8 Ми няма

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Баба ти Ванга":

    Повечето вече са джендъри
  • 9 PlimP

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Бабо Меркел":

    Тиквата е честен платец, ще даде всичко до стотинка, даже и малко отгоре, да видят че и той е човек, а скапаният византиец прилапа милярди, ама те имат превителство, а нашето е съставено от п..ки, лошото е, че са мъжки п..ки