Last news in Fakti

21 Май, 2020 12:16 1 847 0

Испания удължи режима на повишена готовност

  • испания-
  • повишена готовност-
  • мерки-
  • коронавирус-
  • правителство

Режимът бе въведен в средата на месец март

Испания удължи режима на повишена готовност - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Конгресът на депутатите - долната камара на испанския парламен - одобри предложението на правителството за удължаването до 7 юни на режима на повишена готовност заради разпространението на коронавируса, предаде БНР, като цитира ТАСС.

Режимът бе въведен в средата на март и срокът му бе удължаван от парламента четири пъти. Социалистическият кабинет поиска сегашното удължаване да е за повече от месец. Но след преговори с центристката партия "Суидаданос" (Гражданите) бе постигнат компромис за 15-дневно удължаване. Депутатите от главната опозиционна сила - Народната партия - гласуваха против.

Испания е сред най-пострадалите от пандемията страни в света. В нея бяха регистрирани над 232 500 случая с коронавирус, от които 27 888 смъртни. през последните дни нивото на разпространение на вируса из Испания се забавя и властите постепенно снемат ограниченията. От 18 май са разрешени срещи с близки и познати, работят барове и ресторанти на открито при известни условия, отворят се хотелите и музеите.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА