Last news in Fakti

21 Май, 2020 17:17 1 548 2

Карантина за работници в златодобивна мина в Сибир

  • сибир-
  • русия-
  • мина-
  • ковид-19-
  • владимир путин

Армията съобщи по-рано през седмицата, че е разположила мобилна полева болница със 100 легла в същото селище

Карантина за работници в златодобивна мина в Сибир - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Министерството на отбраната на Русия съобщи днес, че е завършено изграждането на полеви лагер с 2000 места в селището Еруда в Северо-Енисейския район на Красноярския край в рамките на оказване на помощ за предотвратяване на взрив на коронавирусна инфекция в злратодобивно предприятие, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Палатковият лагер е предназначен за 14-дневна карантина на работници от златодобивната мина „Олимпиада“, които са имали контакт със заразени или се намират в риск. Във всяка палатка може да бъдат настанени до 20 души, има полева баня и кухня с модерна техника за приготвяне на храна.

Армията съобщи по-рано през седмицата, че е разположила и мобилна полева болница със 100 легла в същото селище. В Северо-Енисейския район са били изпратени над 400 военнослужещи, включително 77 лекари и медицински специалисти, и над 100 единици военна техника.

В понеделник властите на Красноярския край проведоха кризисно заседание заради ситуацията в мина „Олимпиада“, където първите случаи на зараза с новия коронавирус бяха регистрирани в началото на май.

Временни болници бяха открити на няколко места в мината, по-специално в залите за спорт и в общежития на работниците, съобщиха местните власти. Мината, която работи от 1996 г., е собственост на компания „Полюс“. Генералният директор на компанията Павел Грачов заяви в понеделник, че 866 работници на обекта, на който работят 6000 души, са дали положителен резултат на първия тест за коронавируса.

Според руската санитарно-епидемиологична агенция „Роспотребнадзор“ при вторите тестове е потвърдена зараза при най-малко 400 от тези 866 работници. Мината работи нормално и всички работници, които не са под карантина, продължават да изпълняват задълженията си, поясни Грачов.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 габровец от варна

    4 0 Отговор
    Малко смешно звучи.Те и без това са доброволна карантина.Де ще идат,а?
  • 2 Питам си

    4 3 Отговор
    Ама как така бе...-в Русия нямат ли си Дънди да им добива златото????.... я колко са изостанали руснаците....