Last news in Fakti

21 Май, 2020 17:35 1 640 2

Великобритания: Над 300 атаки срещу обществени служители по време на карантината

  • великобритания-
  • нападения-
  • атаки-
  • коронавирус

313-те нападения са били предимно срещу полицаи

През първия месец от карантината във Великобритания са били образувани повече от 300 досъдебни производства за нападения срещу полицаи или други служители в обществения сектор. Това съобщи в четвъртък Кралската прокурорска служба (CPS), предаде Reuters.

313-те нападения са били предимно срещу полицаи. В повечето случаи пазителите на реда са били наплюти нарочно от хора, които твърдят, че имат коронавирус. Други 62 досъдебни производства представляват атаки срещу продавачи в магазини, посочва CPS.

„Позорно е, че трудолюбивите и ключови служители в обществения сектор продължават да бъдат нападани по време на здравна криза. Многократно съм предупреждавал, че всеки, който прави това, е изправен пред сериозни наказателни обвинения“, заяви Макс Хил от британската прокуратура.

Той каза, че всеки, който твърди, че има Covid-19 и кашля нарочно или плюе по служители в обществения сектор, го грозят 2 години затвор.

В неделя британската полиция заяви, че е разпитала заподозрян за смъртта на железопътен работник, станал жертва на коронаврисуа. Починалият е бил наплют от мъж, който е твърдял, че е болен от Covid-19.

Великобритания обяви карантината на 23 март, а данните на CPS обхващат досъдебните производства до края на април.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цигаристан

    4 2 Отговор
    У НАС ИМАМЕ МНОГО ПОВЕЧЕ ТУЛУПИ НА ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕ, АКО МЕРКИТЕ БЯХА КАТО НА ЗАПАД . . . ДОБРЕ ЧЕ Е БАТЕ ДА ГИ СЛАГА НА МЯСТОТО ИМ ИНАК ЩЕХА ДА СИ ВЕЯТ ПРОСТОТИЯТА НАВРЕД . . .
  • 2 Манго

    3 2 Отговор
    Искам за 2 години у английски затвор. Кажете кой да наплювам, моля!