Last news in Fakti

22 Май, 2020 08:17 2 195 9

Пекин: Китай ще противодейства, ако САЩ наложат санкции заради Covid-19

  • китай-
  • сащ-
  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • ухан

Повод за това остро изказване дават въведените от САЩ редица мерки срещу Китай и китайските компании, тъй като Вашингтон обвинява страната за пандемията от коронавирус

Пекин: Китай ще противодейства, ако САЩ наложат санкции заради Covid-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Китай ще отговори с противодействащи мерки, ако Съединените щати наложат някакви санкции във връзка с пандемията от коронавирус, заяви в четвъртък говорителят на 13-тия Националния народен конгрес на Китай (NPC) Чжан Есуй.

Говорейки пред китайската преса, Чжан Есуй също така добави, че законопроектите в САЩ, които са насочени към китайските компании, са "неоснователни" и са против международните закони.

Той отбеляза, че Китай "никога не започва да създава проблеми", но също така "никога не се плаши, когато неприятностите дойдат“. Чжан Есуй подчерта, че Пекин е готов да защитава своите интереси в случай, че САЩ ги подкопаят, но също така посочи, че и двете страни ще спечелят, ако работят заедно.

Повод за това остро изказване дават въведените от САЩ редица мерки срещу Китай и китайските компании, тъй като Вашингтон обвинява страната за пандемията от коронавирус.

Междувременно Пекин категорично отрича отправените от САЩ обвинения.

Това изказване е факт, след като американският президент Тръмп обвини Китай, че провежда мащабна дезинформационна кампания.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А така

    3 26 Отговор
    Ами нали САЩ нищо не произвеждал. Пък като наложат санкциите и подквичват, Китайци, Иранци, Руснаци, Венецуелци, Северно корейци.

    Коментиран от #2, #6

  • 2 А така я

    16 3 Отговор

    До коментар #1 от "А така":

    Може да и да подквичават,но само като се огледат и видят колко завода на краварите от фащ стоят на тяхна територия, квиченето преминава в ехидна усмивка.
    От друга страна нали говориш за фащ ?
    Ония същите,дето не правят разлика м/у Белгия и Бавария и които дължат пари на целият свят вкл.и Китай.

    Коментиран от #5

  • 3 До посолството на фащ

    6 8 Отговор
    Тръгнал жълтия той да говори за дезинформация.
    Абе пий си белината,че дори вашият Google те посочва като идиот номер 1 в света.
  • 4 Сандо

    20 3 Отговор
    Време е изключителните да разберат,че времето на хегемонията им изтича.Превръщането им в нормална,високоразвита държава,съобразяваща се с интересите на другите страни ще помогне на света да стане добро и спокойно място.
  • 5 Хехехе

    1 15 Отговор

    До коментар #2 от "А така я":

    Е разбира се нали трябва бедния руснак и бедния китаец да получават рубли и юани в Американските заводи в страните им. Плюс тва там няма синдикати и работниците са много и лесно заменяеми. А руснаците като дължат по малко пари, та от 1000 години я карат само на картофи и водка. И има повече руски емигранти на Запад и все повече се изнасят.
  • 6 Гошо

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "А така":

    Е да, и за това купуват
  • 7 Ф 16

    2 6 Отговор
    Бойкот на всички нива - от чорбата до телефона , докато не станат ора
  • 8 Хахаха

    1 0 Отговор
    Китай ще бъде намачкан, а другаря Си до 3 години ще чука камъни ...
    Китай наруши сделката сключена между Дън Сяо Пин и Никсън.
  • 9 Баи

    0 0 Отговор
    Боли ги - китаиците за санкциите на - сащ ако забранят китаиския внос няма да има откаде да купуват - белина за пиене