Last news in Fakti

22 Май, 2020 14:40 2 352 1

Въвеждат 14-дневна карантина за пристигащите във Великобритания

  • великобритания-
  • карантина-
  • ес-
  • ковид-19-
  • коронавирус

Според предварителна информация на Би Би Си ще има глоби за нарушаване на карантината в размер на 1000 лири стерлинги

Въвеждат 14-дневна карантина за пристигащите във Великобритания - 1
Снимка: Shutterstock

Обединеното кралство ще налага 14-дневна карантина на пътниците, пристигащи от чужбина, за да ограничи разпространението на новия коронавирус. Това обяви днес британският министър, отговарящ за Северна Ирландия, Брандън Луис, цитиран от АФП.

„Хората, пристигащи в Обединеното кралство, трябва да останат под карантина, за да се „задържи“ процентът на предаване на болестта“, посочи Луис пред телевизия Скай нюз.

По-късно днес министърката на вътрешните работи Прити Пател ще даде на брифинг подробности за карантината, отбелязва БТА.

Пресконференцията на Пател ще бъде в 16 ч. по Гринуич (19 ч. българско време).

Според предварителна информация на Би Би Си ще има глоби за нарушаване на карантината в размер на 1000 лири стерлинги.

От мярката ще бъдат освободени здравните работници и пътните превозвачи, както и пристигащите от Република Ирландия. За пристигащите от Франция няма да има изключения, както беше обявило по-рано правителството, посочва Би Би Си. От карантината няма да бъдат освободени и пътниците от страни с ниско равнище на предаване на заразата.

Мярката ще се преразглежда на всеки три седмици, уточни Брандън Луис.

Той каза още, че постепенното разхлабване на ограниченията в Обединеното кралство би трябвало да започне на 1 юни, в случай че бъде постигнат напредък в борбата с епидемията.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вики

    5 0 Отговор
    Аз пък много се чудя дали пристигащите във Великобритания са по- опасни за местното население,или обратното ?Заболелите и починалите там са едни от най-многото в света!