ФАКТИ.БГ

Гърция отваря кафенета и ресторанти

Собствениците споделят, че не знаят дали ще имат достатъчно клиенти, за да си покрият разходите и наемат ограничен брой служители

Публикувана: 23 Май, 2020 11:20
11 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1439
Гърция отваря кафенета и ресторанти
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

В понеделник в Гърция отварят ресторанти и кафенета. Подновяват се и фериботните връзки към островите. Разрешават се също така вътрешните полети. На туристите, пристигащи от чужбина, ще се взема проба за тест, ако пристигат от страни с повишено разпространение на вируса.

Заведенията в страната се подготвят за посрещане на първите клиенти от понеделник. Измерва се разстоянието между масите навън, дали отговаря на новите разпоредби за дистанция. Максимално допустимият брой на клиенти за маса е 6.

Собствениците споделят, че не знаят дали ще имат достатъчно клиенти, за да си покрият разходите и наемат ограничен брой служители.

Също от понеделник се разрешава свободно движение на пътници към гръцките острови. В началото фериботите ще потеглят с половината от капацитета си, но е възможно по-късно да се позволи повече хора да пътуват, заяви министърът на флота Янис Плакиотакис. Осигурени са кораби с медицински екипи в близост до островите за бърза реакция в случай на заразени туристи.

Във всички затворени обществени места, както и в транспорта, е задължително носенето на маска.

От понеделник също започват вътрешните полети.

Пътуващите от чужбина за Гърция от 15-ти юни ще пристигат само на летището в Атина. От 1-ви юли започват директните полети към всички вътрешни летища. Съгласно здравния протокол на повечето пътници от рискови страни ще се вземат проби за тест. През целия туристически сезон на всички гръцки летища ще има екипи с военни лекари, които ще вземат проби на пристигналите от чужбина.

Гърция

Поставете оценка на статията:
Оценка 5 от 1 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
То ако беше на сметка да имаш ресторант
1 Отговор
Собственика щеше да си го развива, а не да го дава под наем на поредния фалирал🍽

Коментиран от #3


Оценка:
-0 +2

2
Този коментар е премахнат от модератор
Напълно точно и вярно
3 Отговор

До коментар #1 от "То ако беше на сметка да имаш ресторант":


Ето защо не се отдава банка под наем😂😂😂😂😂

Коментиран от #5


Оценка:
-0 +2

4
Този коментар е премахнат от модератор
5
Този коментар е премахнат от модератор
Боже господи
6 Отговор
Ще дойде вторият пик. Много заразени ще има. Бързате. Вируса няма да отмине. Той може в студ и горещина да оцелее. Не е обикновен вирус. А хората ще ми отварят кафетата пффф. Вие хора мислите ли? Не ви ли е страх за здравето ви че ще се заразите? Ужас.

Оценка:
-7 +1

Илияна
7 Отговор
А какво да работят хората в сферата на ресторантьрството според вас, те от глад ли да умират.

Оценка:
-0 +1

8
Този коментар е премахнат от модератор
Илияна
9 Отговор
И защо в кафенетата да е по голяма опасност от заразяване, не ходете по тази логика и в магазина и там е опасно

Оценка:
-0 +1

Вируса
10 Отговор
Абе втори пик, к’во ше кажете за трети, четвърти... кой ще е последния?

Оценка:
-0 +2

Жанет96
11 Отговор
Въпрос ? Кой е луд да ходи на ресторант и разни неумити ****** да му приготвят храната ? Разбирам кухнята да е видима , но тя е скрита и не се знае какво става там - не е за разправяне.

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Борис Галчев
Капитанът на Септември (София) коментира гола си във вратата на Етър (Велико Търново). Футболната среща от Първа лига завърши при резултат 1:1.
Лепнах му я в сглобката, вестник ли да му чета?"

Още бисери