Last news in Fakti

23 Май, 2020 12:33 1 646 2

Нито един новозаразен или починал от Covid-19 за последните 24 часа в Китай

  • китай-
  • ухан-
  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • пандемия

Според съобщението в медицинските учреждения се намират още 79 пациенти с коронавирус, но само при 9 от тях болестта протича в тежка форма

Нито един новозаразен или починал от Covid-19 за последните 24 часа в Китай - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

През последното денонощие в Китай за първи път от януари не е регистриран нито един новозаразен с коронавируса, няма регистриран и смъртен случай, съобщи тази сутрин държавният комитет по хигиената и здравеопазването на страната, цитиран от ТАСС.

Според съобщението в медицинските учреждения в Китай се намират още 79 пациенти с COVID-19 (трима са оздравелите за последния ден), като само при 9 от тях болестта протича в тежка форма.

Основен източник на заразата в страна напоследък бяха пристигащи от чужбина, но и техният брой значително спадна, тъй като границите на страната са почти напълно затворени за чужденци. Функционират само няколко международни въздушни линии, от които могат да се ползват и китайски граждани, предава БТА.

Според официалната статистика в КНР са излекувани 94,3 процента от заразените, чийто брой от началото на епидемията през декември надвиши 89,2 хиляди. Починалите са над 4600, като показателят на смъртността е 5,58 на сто. От 15 април досега в страната официално няма смъртни случаи от коронавируса, с изключение на такива, добавени със задна дата при коригиране на статистиката.

Китайските власти не включват в общата статистика, а споменават в друга графа безсимптомните носители на вируса, каквито в страната до момента са 370 души. Повечето от тях са в централната провинция Хубей, откъдето тръгна епидемията, и са под постоянно медицинско наблюдение.

Въпреки постоянното снижение на равнището на риска в по-голямата част от страната, правилата за епидемиологична безопасност на обществени места повсеместно се запазват.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 JEFF

    2 2 Отговор
    Свършиха прилепите ? Или разбраха, че светът ще им търси сметка /
  • 2 Корона вирус. 👑👑👑

    3 0 Отговор
    Даже и в Русия няма нито един умрял от вируса за последните 24 часа. ХА ХА ХА