Last news in Fakti

23 Май, 2020 18:15 1 793 3

Кипър даде начало на плажния сезон със строги изисквания заради коронавируса

  • кипър-
  • плаж-
  • туризъм-
  • ковид-19

Забранено е използването на съблекални и душове, работещи на закрито, както и продажбата на храна и напитки на плажа

Кипър даде начало на плажния сезон със строги изисквания заради коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Днес в Кипър е дългоочакваното откриване на плажния сезон. Това става в рамките на започналата втора фаза от премахването на противоепидемичните мерки.

Живеещите на средиземноморския остров от днес могат да лежат и да се пекат на пясъка, да се занимават с плажни спортове. Досега това беше забранено като част от карантинните мерки срещу коронавируса, разрешено беше само плуване в морето. За неспазване на ограниченията нарушителите бяха глобявани.

Плажовете трябва да функционират при стриктно спазване на издадените от Министерството на здравеопазването инструкции. Минималното разстояние между чадърите трябва да е 4 метра, а между шезлонгите - 2 метра.

Регламентирани са и изискванията за дезинфекция на плажните съоръжения. Забранено е използването на съблекални и душове, работещи на закрито, както и продажбата на храна и напитки на плажа.

Желаещите да ползват собствени плажни принадлежности също трябва да спазват определената дистанция в зоната за свободно плажуване.

След продължилата цяла седмица гореща вълна от над 40 градуса, достигнала във вторник рекордните за месец май 44 градуса, желаещите да отидат на плаж днес и утре ще трябва да се подготвят за по-прохладно и дори дъждовно време.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечо

    0 0 Отговор
    искам еи тас кака на снимката да я опана прет мажа и

    Коментиран от #3

  • 2 РУСКИ ТАРИКАТ

    3 0 Отговор
    Бях В Кипър Преди Четири години и много сбърках че се прибрах тук у тая КОЧИНА УБИТАШКА АБСУРСДИСТАН. Трябваше да си остана В КИПЪР.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.