Last news in Fakti

23 Май, 2020 20:11 2 182 5

Новият епицентър на Covid-19 е Южна Америка

  • южна америка-
  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • световна здравна организация

Бразилия има над 312 000 регистрирани случаи на заболяването, включително 20 112 смъртни случая

Новият епицентър на Covid-19 е Южна Америка - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Южна Америка вече се превърна в епицентър на пандемията на коронавирус,заяви изпълнителният директор за извънредни ситуации на Световната здравна организация (СЗО) д-р Майкъл Райън на ежедневна пресконференция на агенцията.

Д-р Райън отбеляза, че Бразилия в момента е най-засегната от епидемията и продължи да коментира използването на хидроксихлорохин за лечение на Covid-19 в страната, като заяви: "Настоящите указания за хидроксихлорохин не подкрепят широкото му използване за лечение на Covid-19 до приключване на клиничните изпитания".

Бразилия одобри употребата на хидроксихлорохин - лекарство, което беше многократно похвалено от президента на САЩ Доналд Тръмп, след като южноамериканската държава се превърна в трета най-тежко засегнатата страна от пандемията. Броят на регистрираните случаи в Бразилия е непосредствено след тези в САЩ и Русия.

Бразилия има над 312 000 регистрирани случаи на заболяването, включително 20 112 смъртни случая. Други южноамерикански държави, силно засегнати от пандемията, включват Перу с над 108 000 случая и Чили с над 61 000 регистрирани случаи на Covid-19.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Юсуффф

    6 6 Отговор
    СЗО определено води пропагандна война срещу човечеството.Лъжи и само лъжи.

    Коментиран от #5

  • 2 Stayhomer without brain

    2 6 Отговор
    Знаех си.. Апокалипсис, пандемия, трагедия, чума! Мм две маски слагам с вар помежду им и пак.. Връзвам се за лампата на полилейя.. Далеч от вируса!

    Коментиран от #4

  • 3 Марио

    3 2 Отговор
    Стига глупости!
  • 4 Д-р По навътре.

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Stayhomer without brain":

    По хубаво се хвърли под влака това е най сигурният начин да се спасиш от вируса .
  • 5 село

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Юсуффф":

    Абе,, лъжи, лъжи, ама щом ислямистите в Турция ограничават достъпа до джамиите, значи не е баш така.